Els pèsols presenten diverses propietats i vitamines que fan que siguin molt rics a l'hora de consumir-los. La seva temporada més òptima s'estén de març a maig i es presenten deliciosos en qualsevol plat.
Tot i que pertanyen a la família de les llegums, des del punt de vista nutricional els que són més frescos semblen més una verdura. Són dels aliments més rics en vitamines del grup B - que són hidrosolubles - per tant, són fàcils d'eliminar per l'orina i no tenim capacitat per emmagatzemar-les.
A més, els pèsols, ajuden a millorar la circulació sanguínia i redueixen el colesterol, ajuden a controlar els nivells de sucre en sang, reforcen la flora intestinal ja que tenen molta fibra, i són rics en antioxidants. Per contra, també presenten algun efecte negatiu per al nostre organisme com el contingut d'un anticonceptiu natural i el fet de ser lleugerament acidificants.
Per tal de cuinar-los de la millor manera, es recomana que per una banda, els pèsols frescos en gra es bullin pocs minuts, quasi només escaldar-los. Si es vol afegir-los a sopes, estofats, o fer-los saltats, el més convenient és posar-los quan s'apagui el foc, d'aquesta manera conservaran tots els nutrients. Per altra banda, els pèsols en tavella, es poden saltar o cuinar uns minuts al vapor.
Per últim, us proposem una deliciosa recepta de faves i pèsols a la catalana del bloc Cuinetes Nuni.
Afegeix un comentari