L'all és un dels ingredients que més acostumem a utilitzar a la nostra cuina, ja sigui en sofregits, en sopes, entre d'altres. Quines són les propietats nutricionals de l'all?
Té un contingut energètic alt, ja que té forces proteïnes i hidrats de carboni. Com a minerals conté potassi, fòsfor, magnesi, zinc i iode, i pel que fa a les vitamines, té B que ajuden al bon funcionament del sistema nerviós; vitamines antioxidants com són la C i l'E.
Per a l'organisme té molts efectes beneficiosos - sempre si es consumeix cru - com antibiòtic, antimicòtic i antivíric ja que és eficaç contra diversis tipus d'agents patògens com bacteris, fongs, virus i paràsits intestinals. L'all també funciona com a antihistamínic, anticoagulant, antitrombòtic i hipotensor.
A l'hora de cuinar-los, per tal d'evitar que es repeteixi el seu sabor, podem obrir-los per la meitat i treure el brot que contenen, o bé mantenir-los en remull durant una hora abans d'utilitzar-los. En aquests casos però, les seves propietats medicinals poden minvar.
Us proposem una recepta de Cuina.cat de sopa d'all, ideal per aquests dies de fred. No us la perdeu!
Afegeix un comentari