Només obrir portes, el darrer dia de Mercat de Mercats ja apuntava a èxit. Avui ha estat el dia d’entrar a la cuina dels grans restaurants del país on fa generacions que representen la cuina catalana al plat, això sí, amb la modernitat d’avui dia. Generacions que es posen al davant dels fogons per oferir el bo i millor de la terra i el mar.
La primera conferència ha servit per presentar les aules de cuina dels diferents mercats de la ciutat: l’aula del Ninot, la de la Guineueta, l’Espai Cuina’m i l’aula de cuina de La Boqueria. Durant la presentació a càrrec de la Núria, secretària, tresorera i portaveu de la Junta del Mercat de la Vall d’Hebron i en Ricard Perelló del Ninot, s’ha explicat què fan aquestes aules i els cursos de cuina per a adults i nens que ofereixen amb una programació regular i sobretot, s’ha posat en valor que la cuina entri al mercat i que els productes de mercat entrin directes a les aules de cuina que els acullen.
Entre el públic, molts curiosos (i sorpresos) de tot els cursos que s’ofereixen dins els seus mercats.
D’altra banda, el primer en entrar en acció dins l’Aula de Mercat per fer la seva ponència ha estat en Marc Gascons, que juntament amb el seu pare, l’Eduard han fet una demostració de dos dels plats que se serveixen a Els Tinars, restaurant empordanès amb una Estrella Michelin. “Nosaltres tenim la cuina que ja servia el meu pare a la seva carta però amb noves versions més lleugeres de textura, que és el que agrada avui en dia. Però l’essència és la mateixa”.
Marc Gascons a la cuina de Aula de Mercat
Aquests han estat els dos plats:
Calamar reinventat per Els Tinars
Plat d'arrós amb peus de porc i llagostins 'mar i muntanya', de Els Tinars
I l’altra gran aposta de la cuina catalana ha arribat amb la demostració entre fogons de la família Parellada, amb l’Ada Parellada del Semproniana al capdavant. En Ramon Parellada, la Marianne Parellada i la mateixa Ada han estat una bona estona fent xup xup a foc lent per presentar un plat ben català i vegetarià -escudella vegetariana- (mireu la foto!) i unes fulles de bledes farcides amb patates i escaldades, servides amb bolets.
Ada Parellada i família a l'Aula de Mercat
Escudella vegetariana de l'Ada Parellada
Després de dinar, hem pogut fer el ‘moment del cafè’ gràcies a una xerrada de la mà de Xavi Iglesias, on se’ns ha explicat quines són les noves tendències d’aquest gra i les diferències que hi podem trobar a les nostres tasses.
Al vespre, l’Aula de Mercat s’ha convertit en un celler. L’hora perfecte per seguir tot allò que passa en el món del ví, des de les tendències en biodinàmics i ecològics, passant pel ví de cirera (sí, cirera!).
Aquest darrer dia de Mercat de Mercats no ha passat desapercebut per les milers de persones que han decidit passar el dia entre les parades dels mercats comprant dolços, olives, bacallà o bolets i degustar també les diverses tapes dels restaurants de mercat i de la resta del territori.
Us emplacem ja a la propera edició, en un any tornarà Mercat de Mercats i fins aleshores, no oblideu ser fidels als vostres mercats de proximitat!
Afegeix un comentari