L'ou és un dels aliments que més font de proteïnes aporta al nostre cos. També, compta amb una quantitat bastant significativa i variada de vitamines. És un aliment que es pot consumir de moltíssimes formes i en qualsevol dels àpats del dia.
Avui us proposem dues idees, diferents entre elles, per fer els tan coneguts ous farcits. Per a totes les receptes és important que abans de començar a preparar el farcit i un cop els ous estiguin cuits, es posin en aigua freda mentre fem la resta. D'aquesta manera, després ens serà molt més fàcil pelar-los sense que es trenquin.
Aquesta és la recepta més tradicional i coneguda quan parlem d’ous farcits. En aquesta ocasió, per a farcir 4 ous necessitarem:
- 1 bategui de tonyina en oli
- 6 pals de cranc
- Maionesa
- 1 pastanaga
- 10 olives
Un cop tenim els ous fets, barregem en un bol la tonyina, sense l’oli, les olives i els pals de crancs picats i la pastanaga al gust, no cal posar-ne una de sencera si no voleu. Deixem reposar uns minuts el farcit, mentre partim els ous per la meitat, extraiem els rovells i els omplim. Si voleu, es poden cobrir amb una fina capa de maionesa, això ho deixem al gust de cadascú. Un cop els hem deixat reposar uns minuts, els tenim llestos per tastar.
Truc: mai llencem els rovells, els podem conservar per altres receptes o, un cop tenim els ous llestos, podem ratllar-los una mica per sobre.
Ous farcits amb carn picada i espinacs
En aquesta recepta ens traslladem a la carn, per a tots aquells a qui el peix no els apassiona. En aquesta ocasió farcirem 8 ous i necessitarem:
- Oli
- Nous moscada
- 50 gr. de formatge ratllat
- 1/2 l. de llet
- Salsa beixamel
- 1 ceba
- Carn picada
- 250 gr. de xampinyons
- 100 gr. de formatge cremós
- 200 gr. d’espinacs
El primer que farem serà coure els espinacs i reservar-los. En una paella, ofeguem la ceba, prèviament picada, uns minuts. A continuació, hi afegim la carn picada i els xampinyons, i ho saltem a foc fort. Barregem els rovells i el formatge cremós amb el farcit que hem fet a la paella, omplim els ous i els deixem reposar una estona.
Mentrestant, barregem la salsa beixamel amb llet. En una font, apta pel forn, posem els espinacs de base amb els ous a sobre. Ho cobrim amb la salsa beixamel i formatge ratllat, i cap al forn. Un cop ho hem gratinat tenim els ous farcits llestos per a ser servits!
Després de dues receptes d’ous farcits, us presentem la parada “Ous de Calaf”. Un perfecte exemple de comerç verd amb ous ecològics que comptem amb la denominació d’ous de pagès amb l’enumeració 1. Una empresa familiar on trobem al Xavier i a l’Alejandra, la 3a generació que regenta l’empresa.
A la seva parada hi podeu descobrir una gran varietat de tipologies d’ous de proximitat: ous de Codorniu, d’ànec, d’oca... i molts més depenent de la temporada. Els podeu trobar al Mercat de l’Abaceria Central, al Mercat del Ninot, a la Boqueria i al Mercat de Sant Antoni.
Afegeix un comentari