La nespra, fruita amb orígen a Japó, es va difondre a Europa al segle XVIII com a arbre ornamental. Durant el segle XIX va començar a consumir-se a tota l'àrea mediterrània i es va adaptar molt bé a les zones de cultiu de cítrics. Amb l'arribada de la primavera, les nespres arriben als mercats i s'hi queden fins a inicis d'estiu. Així que ja ho sabeu, veniu al mercat i no desaprofiteu les propietats que ens ofereix aquesta fruita!
A més de contenir vitamina C i B, les nespres destaquen per altres vitamines i minerals. Conté vitamina A en forma de betacarotè, que és necessària per mantenir una retina sana. A més, també ajuda al bon creixement dels ossos i de les dents. També conté quantitats de B1 que és necessària per al metabolisme dels hidrats de carboni i per tant, és essencial pel bon funcionament del sistema nerviós.
Pel que fa a minerals, les nespres contenen potassi i magnesi. El primer és imprescindible per l'impuls del sistema nerviós i l'activitat muscular normal, i el segon ens ajuda a mantenir un bon funcionament de l'intestí, els nervis i els músculs.
La nespra actua com a regulador intestinal i reueix l'acidesa gàstrica. A més, té efectes antioxidants i actua com a diürètic i desinflamatori de la bufeta.
Quan anem al mercat, es recomana escollir les que es vegin més madures ja que verdes poden ser indigestes. A més, es recomana també, consumir-les el més aviat possible un cop estan madures.
Afegeix un comentari