L'espàrrec, que prové de l'esparreguera, té diverses propietats beneficioses per al nostre organisme. Voleu conèixer-les? A continuació un detallem les més destacades.
Aquesta hortalissa és una bona font de vitamines antioxidants (C, E i provitamina A). En aquest sentit, la vitamina C també és important per a la pell i les articulacions, per a la formació de glòbuls vermells, ossos i dents i per a l'absorció de ferro dels aliments. La vitamina E participa en l'estabilitat de les cèl·lules sanguínies i en la fertilitat i la provitamina A ajuda al bon estat de la retina i de la pell.
A més, els espàrrecs també contenen vitamina B9, B3 i destaquen en potassi i sofre pel que fa a minerals. Alguns dels efectes sobre l'organisme que cal destacar d'aquest producte és l'efecte diürètic, la riquesa en fibra per a la flora intestinal, el seu contingut en clorofil·la antioxidant i antiinflamatòria.
Quan anem al mercat a comprar-ne, els espàrrecs més frescos seran els que tinguin les puntes més tancades i compactes, amb la tija recta i ferma i d'un verd uniforme. Per tal de conservar-los es recomana guardar-los a la nevera embolicats amb un drap humit.
Per últim, si sou fans d'aquest producte, us proposem una deliciosa recepta de Cuina.cat perquè pugueu sorprendre als vostres convidats.
Afegeix un comentari