Avui 25 d’octubre, se celebra el Dia Mundial de la Pasta, un dels aliments més consumits del món. La gran majoria de restaurants tenen en la seva carta un o diversos plats, i n’existeixen de molts tipus!
És un aliment ric en hidrats de carboni, fet que dona molta energia. Els hidrats que aporta són d'absorció lenta, i per això l'energia s'allibera a poc a poc. És un plat ideal per si has de fer esport. Fent un consum moderat i equilibrat, la pasta no engreixa i ajuda a prevenir algunes malalties. A més, és rica en fibra, que ajuda al trànsit intestinal i és d'absorció fàcil, i permeten una digestió més lenta i menys pesada.
Existeixen més de 350 tipus de pasta en tot el món, utilitzades en una gran varietat de receptes; fusilli, farfalle, macarrons, espaguetis, tagliatelle, rigatoni, fettuccine, raviolis, tortellini… i podríem seguir! I es poden acompanyar amb molts tipus de salses, tot i que les més conegudes internacionalment són la bolonyesa, la carbonara i el pesto.
La pasta es pot classificar en dos grans grups: fresca i seca. La pasta fresca es caracteritza per estar hidratada i s’ha de conservar en fred, en canvi, la pasta seca no conté aigua i és més duradora.
A Cuinats Josep, del Mercat de Santa Caterina, podeu trobar diferents plats de pasta cuinats, com macarrons a la bolonyesa, pasta fresca, espaguetis a la carbonara o al pesto, amanida de pasta... En Josep ens explica com cuina la seva típica pasta a la bolonyesa: primerament, fa un suc fregit amb ceba i all, li afegeix la carn picada, i un bon tomàquet natural. Ho cuina tot a foc molt lent perquè agafi gust i, una vegada llest, ho deixa reposar. Aquesta recepta és senzilla, però és cert que cadascú té el seu propi truquet, i no trobaràs dues pastes exactament iguals!
Al Mercat de Felip II hi trobem la carnisseria Gallifa, on tenen diferents tipus de carn de primera qualitat per elaborar tota mena de plats de pasta. A més, també ofereixen plats cuinats. En Xavier ens recomana els espaguetis a la puttanesca que podràs trobar a la seva parada. Per fer-los a casa, simplement has de bullir la pasta i afegir-li parmesà, tomàquet confitat i alfàbrega, i així de fàcil tens un plat deliciós!
Per altra banda, també ens recomana uns yakisoba, un plat japonès de pasta fregida amb pollastre i verdura, que actualment s’ha posat de moda. En Xavier ens explica que comencen cuinant els shiitake, que són uns bolets típics japonesos, i afegeixen el pollastre que han marinat el dia abans amb salsa de soja. Posteriorment, li afegeixen els fideus japonesos o noodles, i unes verduretes com la ceba, la pastanaga i els pebrots.
La gran majoria de cuines del món compten amb plats de pasta, i cadascuna té els seus propis colors i sabors, així que investiga i prova! Avui, per celebrar el dia Mundial de la Pasta, toca menjar-ne per dinar o sopar. I si no tens temps de cuinar-ho a casa, als mercats hi trobaràs plats deliciosos!
Afegeix un comentari