Avui, 16 de gener, celebrem el Dia Internacional de la Croqueta, un dels aliments que desperta més passions entre els amants de la gastronomia. I és que, coneixeu alguna persona a la qual no li agradin les croquetes? Amb la varietat de gustos que existeixen, segur que hi haurà algun que farà llepar-se els bigotis als nostres convidats. Les més comunes són les de pernil o de rostit, però també veurem de formatge blau, de boletus, de bacallà, de marisc o de verdures.
La data del naixement de les croquetes es remunta a l’any 1817, quan el xef de la cort de Lluís XIV, Antonin Cáreme, va preparar un sopar pel príncep d’Anglaterra i el Gran Duc Nicolau de Rússia. Pel banquet va preparar una beixamel arrebossada amb una capa cruixent. Allò va meravellar els comensals, i van batejar el plat com a “Croquettes à la royale”.
Com a curiositat, us explicarem que la paraula “croqueta” prové de l’onomatopeia “croquer”, que en francès significa “cruixir” i és el so que se suposa ha de fer aquest aliment quan entra en contacte amb el nostre paladar.
Un dels secrets per a la seva elaboració és la beixamel, per la qual necessitarem farina, mantega, llet i sal. Mentre que per fer el farcit, podem variar des de carn, peix, marisc, formatge, verdures…, o qualsevol ingredient que la vostra imaginació vulgui combinar. Per acabar, les haurem d’arrebossar, per aquest pas, només necessitarem ou i pa ratllat.
Arribat el moment de fregir-les, haurem de tenir en compte només un petit consell. L’oli ha d’estar ben calent, uns 180°, si no és així, correm el risc que se’ns esquerdin, o fins i tot que se’ns trenquin. A més, no hem de posar moltes a la vegada, tant si les fem a la paella com si les cuinem a la fregidora, és millor fregir-les per tandes per poder moure-les i que es facin bé per ambdues parts.
Per celebrar el Dia Internacional de la Croqueta, nosaltres us animem a cuinar la que més us agradi o la que més us inspiri, la decisió és vostra!
Però, si per contra, no us ve de gust cuinar, i el que voleu és simplement compartir una estona amb amics o familiars, mentre assaboriu una tapa de croquetes, també les pots comprar ja preparades. Et proposem fer una sortida al Mercat de les Corts, allà hi trobareu la parada “Polleries Peñafiel” on podreu escollir entre les varietats de bacallà, pollastre o pernil. Totes tres estan delicioses i els clients les compren per igual. D’aquesta manera, quan arribeu a casa, només les haureu d’escalfar.
Com veieu, no hi ha excusa per no donar-li a la croqueta el protagonisme que es mereix avui! Cuineu-les, compreu-les, compartiu-les, com preferiu, però sobretot, gaudiu-les! Bon profit!
Afegeix un comentari