Demà dia 20 d’agost, se celebra el dia mundial d’un dels aliments més consumits al nostre país: les patates fregides! I quina millor manera de celebrar aquest dia que amb uns trucs i consells sobre aquest aliment que aconsegueix conquistar a gairebé tothom.
La patata és un tubèrcul i a Catalunya ja fa cents d’anys que es consumeix aquest producte. Es va començar a cultivar fa més de vuit mil anys en la cultura Inca, però no va ser fins anys després que aquest aliment va arribar a Espanya de la mà de Pedro Cieza de León.
Les patates fregides s’han convertit en un dels aliments més demandats a les cuines, ja que són econòmiques i ideals per combinar amb qualsevol plat. Però tingueu en compte que existeixen diversos factors a l’hora de preparar un plat amb patates:
-S’ha d’escollir bé la patata, ja que hi ha una gran varietat d’aquestes i la més adequada per fregir és la patata Monalisa, Caesar, soprano o agria.
-El tipus de tall depenent de com les vulguem servir.
-Utilitzar oli net.
-Una temperatura adequada segons la quantitat de patates. El més ideal és escalfar l’oli a baixa temperatura i cuinar-les amb l’oli ben calent.
Com a curiositat, les patates fregides contenen una gran concentració d’acrilamides. És un compost químic que es forma quan el midó que es troba a les patates arriba a grans temperatures. Tot i això, i al contrari del que es pensa, les patates fregides són saludables, ja que són una font de fibra i potassi!
I perquè gaudiu d’unes bones patates durant aquest dia, us deixem una recepta deliciosa de patates fregides a l’allet. Són l’aperitiu perfecte o una guarnició ideal per tota classe de carn i peix.
INGREDIENTS (4 PERSONES)
-8 patates (al voltant de 1kg)
-1 cabeça d'alls secs
-Julivert fresc
-Pebre roig dolç
-Oli d'oliva i sal
ELABORACIÓ
1. Pela les patates, talla-les en grillons i posa-les en un recipient apte per al microones i que tingui tapadora.
2. Tira'ls una mica de sal i una cullerada d'oli, i regira-les bé perquè quedin impregnades.
3. Introdueix el recipient en el microones, i deixa que es cuinin 5 minuts a màxima potència. Moure-les de nou i deixa que es cuinin 5 minuts més.
4. Pela els alls i talla'ls en rodanxes gruixudes. Mentrestant, posa la paella en el foc a temperatura alta i cobreix tot el fons amb aproximadament un dit d'oli.
5. Quan estigui calent, tira els alls i deixa que es cuinin durant un parell de minuts, fins que estiguin daurats. Retira'ls amb una escumadora perquè escorrin tot l'oli.
6. Aneu incorporant les patates i deixa el foc a una temperatura mitjana-alta perquè es fregeixin adequadament durant uns 5-7 minuts. Tira sal al gust per damunt.
7. Retira les patates amb una escumadora perquè deixin el màxim d'oli possible en la paella.
8. Tira per damunt el julivert i el pebre, regira-les i ja estan llestes per a servir!
I ara, a gaudir d’aquest dia amb una gran ració de patates!!
Afegeix un comentari