Segona i última jornada de Petit Mercat de Mercats al Mercat de la Marina! Avui, igual que ahir, hem començat amb un esmorzar de forquilla de la mà d’Especialitats Carme i, a continuació, la música de la companyia d’arts de carrer Zigurat Band per donar la benvinguda al dissabte movent l’esquelet!
Aquest matí de dissabte ha estat d'allò més dolç. A les 12h, la Sofia i el Víctor, exconcursants de Masterchef, han preparat unes tartaletes de primavera al taller 'Dolços de primavera'. Uns dolços elaborats amb fruites de temporada del mercat -nabius, gerds i maduixes- que ben segur sorprendran els vostres convidats! La Sofia i el Víctor ens han ensenyat com elaborar les cremes de vainilla i xocolata amb les quals hem farcit les tartaletes. També ens han donat els millors consells perquè la recepta sigui un èxit: és important que, a l'hora de refredar la crema, el paper film amb el qual cobrim el bol toqui la crema, no només el recipient. A més, també ens han aconsellat que, perquè les tartaletes siguin més fàcils de menjar i més vistoses, tallem les fruites per la meitat o en terços.
Hem seguit amb el taller ‘Biotiful smoothies, receptes i secrets’ de la Chloé Sucrée (@beingbiotiful). Durant el taller hem elaborat i tastat tres smoothies: el Primavera, el Super Veggie i el Purple Smoothie. Els smoothies són una manera diferent i refrescant d’incorporar fruites i verdures en els nostres àpats diaris. La Chloé ha remarcat la importància que els smoothies tinguin bon gust, ja que per molt que siguin saludables, si el sabor no ens crida l’atenció, no acabarem desenvolupant l’hàbit d’incorporar-los en el nostre dia a dia.
Al migdia, hem tornat a gaudir de les tapes de mercat amenitzades amb la música de Zigurat Band i, després de dinar, els nens i nenes han pogut participar en un taller de ioga i dibuix. Els infants han escoltat el seu cos amb atenció i han anat practicant diferents posicions, inspirades en allò que mengem -com cireres o carxofes-, que després han dibuixat. Com a obsequi per la seva participació, cada nen i nena s’ha endut a casa un davantal!
A les 17.30, ho hem descobert tot sobre la ratjada en el taller impartit per Bodega Pasaje. En Xavi Alba, propietari de la Bodega, i la Julia Esteve, una de les cuineres, ens han fet una demostració en directe de com cuinar ‘ratjada a l’all cremat’. La Julia i el Xavi han explicat les qualitats de la ratjada, un peix molt noble del mediterrani, sense grassa ni espines. Una de les claus de la recepta recau en la picadeta d’all cremat. Una salsa molt tradicional de les famílies peixateres que antigament es cuinava amb rap.
L’últim taller del dia ha estat liderat per Estrella Damm, amb qui hem pogut degustar una gran varietat de cerveses: la Malquerida, un homenatge a la cultura mexicana; l’Estrella Damm, la clàssica; la Complot, l’aromàtica, i la Voll-Damm, la tradicional. De la mà de l’Ian, beer-sommelier, hem pogut conèixer tot allò que s’ha d’analitzar en un tast de cerveses: el perfil visual, l’aroma i el sabor. L’Ian també ens ha mostrat com servir una cervesa de la millor manera: tombar uns 20 graus la copa per poder controlar millor la quantitat de crema que volem. Durant el tast, l’Ian ens ha recordat que no es diu escuma sinó crema!
I, molt animats, hem acabat el dia amb el concert en directe d’Arrels de Gràcia, un trio de percussió, guitarra i veu que interpreta rumba catalana. El seu so alegre, festiu i fresc ha posat fi a la primera edició de Petit Mercat de Mercats tal com toca! Us esperem a tots i totes a la fira Mercat de Mercats a l’octubre! La farem molt grossa!!!
Afegeix un comentari