Així d'entrada val a dir que res que porti alcohol és massa saludable, però de la mateixa manera que beure una mica de vi durant el dinar no és un mal costum, sinó més aviat el contrari, una forma de gaudir encara més d'allò que mengem i de la companyia, prendre un combinat pot ser una manera estupenda de tancar un sopar amb amics. Per això, i sense que serveixi de precedent, us explicarem aquí la millor manera de fer un gintònic!
El primer pas, com gairebé sempre quan es tracta de begudes, és buscar el recipient adient. El millor en aquest cas és una copa de globus. La seva capacitat farà que hi càpiguen perfectament la ginebra, el gel i la botella sencera de tònica. Posem uns quants gels a la copa i els movem per refredar-la. Com ha de ser el gel? Doncs, com en tot, hi ha qualitats diferents. L'ideal seria un tros gran de gel, del que trobem a les botigues o a les benzineres, gels que triguin a desfer-se. Evitem sempre que puguem els que estiguin envoltats de gebre.
Un bon còctel ha de tenir sempre cura de les proporcions. Una cinquena part de la beguda ha de ser ginebra i les altres quatre cinquenes parts han de ser de tònica. Segurament haureu vist que els bàrmans tiren la tònica sobre un pal o una cullera -això evita que es perdi el gas-. Quina és la finalitat del gas? Actua com un potenciador del sabor.
Arribats a aquest punt, molts pensareu que ja teniu el vostre gintònic llest per consumir. Encara falta un altre gran pas si voleu que sigui perfecte! Es tracta d'aromatitzar-lo i, per això, res millor que les pells dels cítrics. Si agafeu una escorça de llimona i la doblegueu lleugerament, segurament notareu que deixa anar un perfum. El deixen anar els olis que conté i exactament això és el que volem aprofitar. Així que, feu aquest petit gir i després poseu l'escorça dins de la copa. I ja ho tenim!
No hi cal afegir res més! No hi poseu cap tros de llimona o de taronja, el gust és massa invasiu i us impedirà gaudir de l'autèntic sabor de la barreja que heu preparat. Eviteu també posar-hi cogombre, cardamom, api, pebre... Les begudes no es masteguen per definició i tampoc estem fent una amanida. Senzillament, tasteu el líquid que heu preparat i gaudiu-lo, si pot ser, en bona companyia.
Afegeix un comentari