L'ONCE va presentar el passat 5 de març al mercat de la Boqueria un cupó dedicat al seu 180è aniversari dins la sèrie 'Este es tu mercado' i posteriorment hi va tenir lloc un tast a cegues a la mateixa aula de cuina del mercat.
Un cop tots els assistents duiem l'antifaç posat, una tècnica de rehabilitació de l'ONCE va explicar com s'ordenava la distribució de cadascun dels aliments - tenint en compte les agulles del rellotge - i com beure l'aigua.
En aquells moments, el tacte era molt important per tal de definir el que hi havia al plat i la forma d'aproximar-se amb les mans a cadascun dels aliments també. Vam començar amb un primer plat compost per un tall de truita, uns calamarcets, una llesca de pa amb pernil i un tall de formatge.
Per continuar, el moment dolç. El plat anava acompanyat d'una maduixa, una cirera confitada, una magdalena i una porció de xocolata. "Es valora molt més el gust", comentaven entre els participants. I així era, ja que en aquell moment era el major guia per saber el que estàvem menjant.
Es tracta d'una de les diverses accions socials i de conscienciació que es duen a terme des dels Mercats de Barcelona, aquesta en aquest cas, al Mercat de la Boqueria.
Afegeix un comentari