El Ricard Perelló, paradista del Mercat del Ninot i gerent de Perelló 1898, és quarta generació de la seva família al mercat. El comerciant ens explica que de tota la vida "quan ets familiar de bacallaner, et toca anar a la plaça" i sempre ha viscut en l'entorn de mercat, ja sigui ajudant als seus pares a la parada com vivint les diverses festes com el Carnaval o els Nadals al mercat. Enguany, a Mercat de Mercats, podrem gaudir de la seva ponència som a Artista de Mercat sobre aquest peix que tan ens agrada.
Els mercats durant els últims anys, amb les reformes i la feina que s'ha fet des de diverses vessants, "han anat cap amunt" ens explica el Ricard. "Ara hem de donar el servei durant tot el dia i la gent cada cop sap més del producte", explica el paradista. A més, comenta que els mercats són líders en producte fresc i en qualitat, però per altra banda pensa que s'ha de continuar oferint cada cop més serveis com la degustació de productes que darrerament ha impulsat el Ninot.
A Perelló 1898 el producte estrella és el bacallà. El Ricard ens comenta que des de les bacallaneries van ser els primers en evolucionar, en començar a porcionar la peça de bacallà; i en dessalar el producte per tenir-lo a punt. En aquest sentit, actualment el que intenten des de la seva pròpia parada són els productes precuinats: donar un bunyol de bacallà de qualitat, una croqueta... per consumir immediatament. "Aquí a la parada el que oferim també són conserves i salaons, com anxoves i seitons del cantàbric - que es tracta d'un producte excepcional - entre molts d'altres", afegeix el Ricard.
Serà el tercer any que participarà a la fira com a artista de mercat i enguany, durant la seva conferència ens parlarà sobre perquè el bacallà està de moda, "cada cop que vaig a un restaurant, hi trobo algun plat que compta amb el producte", explica el comerciant. "Jo penso que les raons d'aquesta tendència és per la seva qualitat - ja que n'hi ha de molts tipus -, perquè nutricionalment és molt saludable, i per la seva versatilitat a l'hora de cuinar-lo. Veniu a Mercat de Mercats i us ho explicaré amb més detalls", afegeix.
El paradista anima a tota la ciutadania a acudir a Mercat de Mercats ja que "posa en valor tot el que passa aquí dins i és una experiència molt maca la de veure i conèixer els paradistes". A més, el Ricard estarà enguany també a la zona de tapes, on s'hi podran degustar dos deliciosos plats especialitats de la parada.
Afegeix un comentari