D’ous i gallines hi ha de tots colors i grandàries i no sempre sabem distingir-los bé i saber quin és quin. Per sort als nostres mercats tenim especialistes en la matèria que ens poden treure de dubtes.
Així ho farà en Xavier Frauca d’Ous de Calaf a Mercat de Mercats. Serà la seva primera experiència davant un públic que de ben segur li farà moltes preguntes. Sabem ben bé què volen dir els codis impresos en els ous? Aquell 0, 1, 2, 3... Perquè hi ha ous rossos i blancs? Hi ha realment diferència de sabor o aportació nutricional?
Tot això es desvetllarà durant la fira. Com també podrem saber de l’existència d’ous que mai abans havíem pensat que podríem posar a taula: ous d’estruç, de pava, d’ànec.. ah! I sabíeu que els ous tenen temporada? Com d’altres aliments, ells també estan subjectes al pas de les estacions.
En Xavier és un apassionat d’aquestes joies alimentàries ovalades. “ Als mercats on estem presents, sempre hi ha clients i clientes que pregunten com poden cuinar aquest ou o l’altre i ens proposen receptes i nosaltres fem el mateix, és un intercanvi continu i aquest mateix diàleg és el que m’agradaria tenir amb el públic de Mercat de Mercats”.
I ja va poder fer un tastet durant la presentació a diversos blocaires de l’aula de cuina del Ninot a mitjans de mes. Allà, uns quants afortunats van poder cuinar els seus ous i fer totes les preguntes pertinents, ajudats pel xef de l’aula, en Joan Gurguí.
“Va ser una experiència molt maca on vam poder compartir no només les receptes, sinó un espai on la gent volia aprendre el que els hi podia explicar. No hi ha res millor com parlar per un públic que et vol escoltar”, ens diu ben satisfet.
I, segiunt amb l'estela del que volem parlar a Mercat de Mercat: que hi ha molts comerços amb canvi generacional i que s'han fet gràcies a l'esforç de famílies senceres, també en Xavier va mostrar com en el món dels ous ja s'està preocupant de deixar un bon hereu, el seu fill.
******
Si voleu aprendre sobre les varietats dels ous i sobretot els de les gallines en llibertat, veniu el proer Dissabte 21 a les 13h a l’estand de l’IMMB de Mercat de Mercats
Afegeix un comentari