Encara que aparentment no ho pugui semblar, la carabassa és un aliment d’allò més versàtil i, per suposat, deliciós!
Si tens dubtes sobre quins plats pots elaborar a base de carabassa, no us perdeu aquest post! Portem les millors receptes de la mà de la influencer gastronòmica Chloé Sucrée (@beingbiotiful).
Durant la Fira Mercat de Mercats d’enguany, la Chloé Sucrée va preparar tres plats amb carabassa: risotto, porridge i batut. En aquest post us explicarem la recepta del risotto de carabassa amb rossinyols i fonoll, però al seu blog podeu trobar moltíssimes més receptes amb carabassa, com un pastís de carabassa amb mantega i xocolata negra ratllada, una crema de carabassa amb un toc de cacauet o les torrijas de carabassa amb rodanxes de plàtan.
Recepta per a quatre persones del risotto de carabassa amb rossinyols i fonoll:
2 cullerades d’oli d’oliva
1 cullerada de mantega
Tres escalunyes i mitja ceba morada
300 grams d'arròs arbori
375 ml de puré de carabassa
1.125 ml de brou vegetal
2 grapats grans de xiitake
1 dent d’all
50 grams de parmesà ratllat
Sal
Pebre
Fonoll Fresc
Per al puré de carabassa, obre el forn a 200 ºC i talla la carabassa per la meitat. Posa-les cap per avall sobre la safata i forneja uns 30 minuts.
En una paella gran, escalfa l’oli d’oliva i la mantega a foc mitjà. Afegeix les escalunyes picades i cuina-les uns 4 minuts fins que estiguin transparent, que no es daurin.
Escalfa el brou vegetal i barreja’l amb el puré de carabassa. Ratlla el parmesà.
Afegeix l'arròs arbori i deixa que es dauri 1 o 2 minuts. A continuació, afegeix el brou vegetal (amb el puré de carabassa incorporat) a poc a poc, afegeix 80 ml de brou, remou i, quan vegis que s’està absorbent, afegeix-ne una mica més, fins que el risotto estigui fet.
Mentrestant, pots daurar els rossinyols en una paella amb una dent d’all matxucat, uns 6 o 8 minuts, sense tocar-los gaires, perquè es daurin bé.
Al final, afegeix el parmesà ratllat, una cullerada de mantega, sal i pebre, i barreja-ho bé.
Serveix-ho de seguida i afegeix els rossinyols per sobre dels plats, pebre fresc, fonoll fresc i més parmesà al gust.
https://www.beingbiotiful.com/
Durant la Fira Mercat de Mercats, també vam aprofitar per conèixer més a fons la filosofia i els productes de la parada Tugas i Companyia del Mercat de Sant Andreu, agricultors del Baix Llobregat des de 1885, que cultiven fruita i verdura ecològica certificada amb el compromís de màxima qualitat i proximitat.
La Montse i l’Imma Tugas ens van mostrar tot el seu repertori de fruites, verdures i hortalisses de tardor: la magrana, el moniato, la remolatxa, la col kale, el porro, la pastanaga, les mandarines, les taronges, la carabassa i les diferents varietats d’enciams (fulla de roure, trocadero, escarola…), entre moltes d’altres.
Les germanes Tugas ens van proposar també diferents receptes que podem elaborar amb els anteriors productes: xips de col kale, una vichyssoise amb porros, una sopa de carabassa, moniato amb ceba, carabassa amb ceba i fonoll..
Us animeu amb els productes de tardor? Amb la recepta de risotto de la Chloé Sucrée la carabassa es convertirà en la vostra millor aliada, i que millor que preparar-la amb els productes frescos i de proximitat de Tugas i Companyia!
Afegeix un comentari