El dia de Sant Esteve és tradició menjar canelons, però si et ve de gust innovar una miqueta i sortir del menú tradicional dels canelons de carn, avui us compartim algunes receptes de canelons perquè pugueu sorprendre els vostres convidats.
La primera recepta són uns canelons de peix. És una recepta tan senzilla de preparar com deliciosa de menjar!
Ingredients:
1 paquet de 20 plaques de canelons
250 g de gambes congelades
300 g de rap net
300 g de lluç net
40 g de mantega
40 g de farina
70 ml de nata líquida
1 litre de brou de peix
Sal
Oli d’oliva
Preparació:
- Posem aigua a bullir per coure la pasta dels canelons. Quan la tinguem cuita, la refredem passant-la per aigua freda i estirem les làmines individualment sobre un drap sec.
- Amb una miqueta d’oli, sofregim el lluç i el rap.
- Tot seguit, passem les gambes per la paella.
- Un cop tinguem el lluç, el rap i les gambes, ho ajuntem tot en un bol, ho piquem amb un ganivet i ho barregem.
- Posem la barreja de peix i marisc dins d’una màniga pastissera.
- A continuació, anem farcint les làmines de canelons que havíem deixat refredant-se i les enrotllem.
- En una olla, torrem la farina amb la mantega i afegim el brou a poc a poc, remenant bé per evitar grumolls. El procés és el mateix que si féssim una beixamel, però substituïm la llet pel brou de peix. Ho deixem coure uns minuts fins que obtinguem la textura desitjada.
- En una safata de forn, posem una mica de la crema de brou que acabem de fer, més o menys fins a cobrir el fons. Seguidament, hi posem els canelons, i per últim, afegim per sobre la crema de brou restant.
- Els escalfem al forn i ja els tindrem llestos per servir!
La segona recepta que us volem explicar és la dels canelons de verdures.
Ingredients:
1 paquet de 20 plaques de canelons
2 porros
2 cebes tendres
2 pastanagues
1 got de vi blanc
50 g de molla de pa ratllada
½ litre de llet
Nou moscada
Formatge ratllat
Sal
Oli d’oliva verge
Julivert
Preparació:
- Posem aigua a bullir per coure la pasta dels canelons. Quan la tinguem cuita, la refredem passant-la per aigua freda i estirem les làmines individualment sobre un drap sec.
- Piquem la ceba, les pastanagues i els porros, i els sofregim a foc lent en una paella. Afegim la sal i el vi, i ho reduïm durant 5 minuts. Incorporem el pa ratllat, ho barregem tot i ho deixem refredar.
- A continuació, farcim els canelons amb el sofregit de les verdures i els col·loquem en una safata al forn.
- En una olla, posem un parell de cullerades d’oli, afegim la farina i incorporem la llet a poc a poc, remenant bé per evitar grumolls. Empolvorem amb una mica de sal i nou moscada.
- Banyem els canelons amb la beixamel, afegim el formatge ratllat i ho gratinem al forn durant 3 o 4 minuts. Passat aquest temps, tindrem els canelons a punt per menjar-los!
Afegeix un comentari