L’Aula gastronòmica del Mercat del Ninot ha convidat als amants de la cuina a un viatge fins al Regne Unit. Els responsables de Rooftop smokehouse han exposat diversitat de tècniques, típiques de la cuina britànica, amb les que es poden fer fumats i curats. Són dos joves que ja han revolucionat la manera d’entendre els fumats a la ciutat. A partir dels fumats naturals, han posat de moda una forma de cuinar que arriba a les cuines dels grans xefs. En aquesta ocasió han visitat el Mercat del Ninot en el marc de la Setmana Internacional dels Mercats (SIM).
Però què és el que han fet?
En Buster Turner i l’Oriol Sardà han mostrat quina ha estat l’evolució d’aquesta cuina els últims 20 anys ensenyant diferents formes de conservació. Els fumats ha estat el que ha cridat més l’atenció dels usuaris perquè a casa nostra no és del tot habitual. Però també ha sorprès al públic l’alta capacitat dels dos cuiners d’aprofitar bé la carn amb la que treballen.
Tots dos han exposat el procés des de que arriba un producte fresc fins que es pot consumir. Així, han explicat com s’aplica la sal i el curat i les diferents espècies amb les que treballen. Com no podia ser d’una altra manera, també han explicat com s’utilitza un fumador.
Al llarg de més d’una hora i trenta minuts han fet un curat de peix amb sal i diferents espècies per donar-hi gust i bacon. En el cas d’aquesta carn típica anglesa li han tret tots els ossos i únicament han deixat els lloms per després curar-los. El procés per preparar el bacon és entretingut: Un cop el tens ben net, el cures durant diversos dies aplicant-hi sal, sucre i espècies. Com que el deixes reposar va perdent l’aigua i llavors toca fumar-lo. A partir d’aquí es tracta de repetir el procés i fumar i curar fins que queda en el seu punt.
Tant en Buster Turner com l’Oriol Sardà treballen des d’un punt de vista ètic. Utilitzen aquell producte sostenible del qual n’abunda. Tot i que aquests aspectes de la cuina britànica requereixen força esforç ells asseguren que “no és res extraordinari”.
Podeu conèixer el seu projecte a http://www.rooftopsmokehouse.com/
Afegeix un comentari