Mercat de Mercats s’ha despertat aquest dissabte amb l’exhibició d’una subhasta de peix de la mà de Juan Manuel Juárez, patró major de la Confraria de Pescadors de Barcelona, i de Francesc Leyva, peixater i secretari general de la FEMM (Federació de Mercats Municipals de Barcelona). A quant pagaríeu el quilo de sardina? I de sorell? Els visitants han pogut formar part d’aquesta subhasta participativa i sentir-se per un dia peixater o restaurador a la llotja.
Paral·lelament, l’Aula ha acollit un showcooking d’aprofitament del pa de la mà de l’Espai de Consum Responsable, un referent de consum conscient a la ciutat de Barcelona per fer front al malbaratament alimentari. En Pau, cuiner de la Fundació Espigoladors - organització sense ànim de lucre que lluita contra les pèrdues i el malbaratament alimentari - ha explicat dues receptes fàcils per aprofitar el pa dur que sovint tenim a casa. En primer lloc, ha preparat ‘ajo mulero’, una recepta manxega que s’assembla a una truita de patates - però que en lloc d’ou porta pa dur prèviament remullat- i hamburgueses vegetals fetes amb llenties, arròs, carabassa i espècies arrebossades en farina de pa.
A continuació, ens hem apropat al dia a dia dels mercats de la mà d’en Josep, de la Carnisseria Mari del mercat del Poblenou, la tercera generació d’una família que ofereix xai i vedella de màxima qualitat i proximitat. A més a més, el Beltran Sastre del restaurant Echegaray ha ensenyat a preparar braves d’albergínia i ha remarcat la importància de comprar al mercat i de mantenir una relació propera amb els comerciants. Per això la seva carta no és fixa: varia en funció dels productes que dia a dia troben al mercat.
Durant tot el dia, a l’espai infantil, els nens i nenes han pogut participar en les activitats d’El Culturista i de Mercabarna. D’11.30 a 13.30 i de 16 a 18.30 h han gaudit del taller ‘5 al dia’, on Mercabarna promou el consum de les cinc peces diaries de fruita i hortalisses que es recomana per una dieta saludable, a través de l’elaboració de broquetes de fruita. A més, també s’ha treballat en la conscienciació sobre el malbaratament alimentari.
A les 13.45 h, després del concert de LANDRY, la xef Anjalina Chungani, especialista en gastronomia Índia i espècies, ha liderat un showcooking de llegums i d'aprofitament, on hem après a elaborar un curri amb cigrons i carabassa, un plat ple d'aromes i sabors. Com diu l’Anjalina, "cal donar més color a la vida".
Hem seguit després de dinar amb amb un taller de sushi de salmó noruec amb verdures en tempura de la mà del xef Hung Fai, ambaixador de Seafood from Norway. A les 18.45 h, el xef ha preparat també sushi de salmó noruec amb alvocat i ceba torrada. Se’ns ha fet la boca aigua!
A les 17.30 h, després de passejar i tastar les tapes dels estands, ens hem apuntat a un showcooking de cuina de mercat de la mà del xef Rafuel, que ha preparat fideus a la cassola amb productes de mercat i de temporada: xampinyons, allets, camagrocs, botifarra, xoriç… Deliciosa! Com diu en Rafuel: “Al mercat trobes sempre la recepta ideal”.
Hem acabat el dia de la millor manera: amb un concert de Da Souza i amb una degustació de cerveses de DAMM!
I encara queda un dia sencer de Fira! Us esperem a la plaça de les Glòries per participar junts en una xerrada sobre el malbaratament alimentari, la subhasta de peix, un taller de tints naturals, una xerrada sobre la dieta mediterrània i degustacions de vins i tallers. A més a més, els petits de la casa s’ho passaran d’allò més bé amb nombroses activitats. I no ens podem oblidar de la música en directe, amb les actuacions de Xics’n Roll Band a les 12 h i la Ludwig Band a les 19 h.
Demà serà l’últim dia per degustar les tapes a 3 € i 5 € dels restaurants de la ciutat, que ofereixen propostes d’allò més interessants, com l’arròs melòs d’ànec i bolets (Familia Nuri), macarrons amb hortalisses de temporada i salsa de carabassa (Deligotessen), pizza de botifarra de perol, trompetes de la mort i rovell d’ou de corral (Four Corners), brandada de bacallà amb olivada i piquillos (Can Culleres), bunyols d’hortalisses de temporada i carabassa amb maionesa d’alfàbrega (Quinoa), ceviche (Warike), o bikini de pastrami, cheddar, ceba fregida i mel (La Bikineria) o diversos doços com pastís Sacher, cheesecake o panellets de Sauleda. Us ben assegurem que tot està per llepar-se’n els dits! Ens veiem demà d’11 a 21 h!
Afegeix un comentari