Ja fa unes setmanes que als mercats de la ciutat comencem a trobar cireres, la meravellosa fruita primerenca i estiuenca que tan ens agrada. A més de ser boníssimes, les cireres contenen moltes propietats per oferir-nos. Les coneixeu?
Les principals propietats nutricionals de les cireres són la fructosa i la fibra, vitamines C - es considera que 100 grams de cirera contenen un 12% de la quantitat de vitamina recomanada el diàriament, vitamina A, potassi, calci i antioxidants.
Cadascun dels nutrients que contenen les cireres aporten diversos beneficis pel nostre organisme. En primer lloc, els antioxidants ajuden a mantenir unes articulacions sanes i a millorar la circulació; en segon lloc, les vitamines i antioxidants ens ajuden a mantenir les funcions protectores de la pell com pot ser el sol, la deshidratació, entre d'altres. Les cireres també contenen antocianines - un tipus de antioxidant - que intervenen en l'aparició de la inflamació i el dolor.
Les cireres són una fruita local que es comencen a collir al maig i allarguen la temporada fins a finals de juliol. Per a què conservin tots els seus nutrients, se'n recomana un consum d'elles durant la temporada. Per a la seva millor conservació, es recomana fer-ho amb la seva cueta. D'aquesta manera, evitarem que es dessagnin i que perdin el suc.
Des de Cuina.cat, la xef Ada Parellada ens proposa una recepta de gaspatxo de cireres que val la pena de fer a casa. Boníssim i molt refrescant!
Afegeix un comentari