A principis d'estiu es va dur a terme l'elecció del Gourmet Barceloní de l'Any, una tradició que es va instituir l'any 1970 per commemorar el primer aniversari de la fundació del Club de la Bona Taula. Enguany s'ha arribat al cinquantenari i per celebrar-lo es van reunir per sopar a l'Hotel Condes de Barcelona, on es va fer pública l'elecció de Toni Falgueras com a Gourmet Barceloní del 2019.
En Toni Falgueras Pujol és propietari en quarta generació del Celler de Gelida. El Celler de Gelida (a Sants, al c/ Vallespir,65) ha passat de pares a fills des del 1895 i fins i tot ‒segons ell mateix ‒ en Toni hi va néixer. De sempre ‒i arreu‒ el vi es venia a granel i s'hi feien les característiques barreges; però en Toni va decidir reorientar el negoci cap el vi embotellat a partir de finals dels anys 70.
A més, Falgueras és confrare d'honor de la Confraria del Cava, membre del Gremi de Santa Marta, fundador (i actual President) de Mestres Cellerers de Catalunya (entitat organitzadora de la nostra Festa del Vi Novell), membre fundador de la Associació Catalana de Sumillers, membre del Serenísimo Capítulo del Vino, membre del Cercle de Tastadors, fins i tot té la Medalla del Mèrit Agrícola de França. Entre els reconeixements que ha rebut destaquen: premi Tastum 2010 del Fòrum Agroalimentari de Catalunya, premi 2017 de l'Associació Catalana de Sumillers per la seva trajectòria, millor botiga de vins als International Wine Challenge 2018, jurat del Concurs Internacional de Garnatxes del Món 2018, premi 2019 de la Unió de Licoristes de Catalunya per la seva trajectòria.
Ara s'hi suma un nou reconeixement, havent estat nomenat Gourmet Barceloní de l'any 2019, per tota una vida dedicada a difondre la cultura del vi i els destil·lats i pel seu esperit innovador, reconegut arreu del Món.
Afegeix un comentari