Avui els núvols han marxat i el sol ha sortit ja de bon matí. L'Avinguda de la Catedral era plena de producte, gastronomia i sobretot, bon ambient.
El més destacat del matí ha estat el tast "Cuina Emmentaler AOP". A les 12h la cua per entrar a l'Aula de Mercat era ben llarga, estava a punt de començar la xerrada del reconegut xef Carles Gaig on els assistents han pogut tastar formatges de Suïssa. Deliciós!
Les tapes, un cop més han tornat a ser les protagonistes al migdia. Les parades de tapes de mercat eren ben plenes i els comentaris entre els assistents eren ben positius. Rissotos, croquetes, pastissos... tot era deliciós!
Al migdia el grup Ssstrepids ens ha sorprès amb la seva percussió davant la Catedral i un cop finalitzat, l'atenció s'ha tornat a centrar a l'Aula de Mercat. S'ha parlat de l'eix vertebrador de la fira d'enguany: la sostenibilitat. A la xerrada "Anem cap al residu zero. Participa del canvi", des de Residu Zero ens han parlat de què és el que devem fer per reduir residus.
El focus principal de la tarda han estat els meravellosos Artistes de Mercat. Avui ha estat el torn de quatre paradistes que han vingut ben carregats de coneixement.
L'Eva Pradas, del Mercat de Sant Andreu, ha estat la primera en oferir la seva ponència. Ens ha parlat de les diverses elaboracions que es poden fer amb carn de vedella. La paradista a la seva parada transforma la vedella per tal de facilitar la cuina d'aquest producte un cop el duem a casa.
A continuació, la Núria Carrasco del Mercat del Carmel ha decorat l'estand de l'IMMB amb flors i plantes de la seva parada, quin goig que feia! La paradista ens ha explicat la diferència entre les plantes d'interior, exterior i les suculentes i el tracte que s'ha de tenir en cada cas. Després la paradista ha iniciat un taller per ensenyar al públic a preparar un ram. Tota una meravella!
A les 18h ha estat el torn de la Sílvia Manzano. La paradista del Mercat de Lesseps ha fet una demostració al públic de com reaprofitar els aliments preparant un plat durant la seva ponència. Juntament amb la seva filla, ha preparat un llom a la sal a l'estand de la fira. També ens han presentat els 'carnellets', panellets fets amb carn que podreu trobar a la seva parada del mercat. Gràcies pel coneixement que ens has transmès, Sílvia!
Per últim, hem comptat amb la ponència de l'Esther Bertran del Mercat de Sant Antoni. La paradista ha vingut a parlar-nos també d'aprofitament. En aquest cas, l'Esther ha demostrat als oients que de la vedella se'n poden aprofitar totes les parts. La paradista també ha fet referència a la importància de consumir aquest tipus de carn.
En definitiva, el segon dia de la fira ha estat tot un èxit. Gastronomia, xerrades i tasts han fet de la jornada d'avui, un gran dia!
Afegeix un comentari