• 1 cabeça d'alls i uns quants grans més sense pelar
• 2 patates petites
• 1/4 k. de cigrons amb suc
• 250 g. d'arròs de gra rodó de bona qualitat
• 2 tomàquets
• Es pot fer vegetarià o amb costella o botifarra negra o cansalada
• Oli, sal, pebre, safrà, llorer
1- Poseu el forn en marxa.
2- Prepareu el brou amb el suc dels cigrons i allargueu amb aigua fins a 750 ml. Afegiu-hi una mica de safrà i una fulla de llorer. Si hi poseu carn, enrossiu la costella i la cansalada, afegiu-hi aigua i deixeu coure fins que la costella es desenganxi de l'òs. Feu servir aquest brou per afegir al suc dels cigrons, desgreixant si cal.
3- En una cassola fregiu els alls i la cabeça d'alls partida per la meitat.
4- Feu-hi enrossir les patates a rodanxes gruixudes i aparteu els alls si veieu que es torren massa.
5- Si hi ha massa oli aparteu-lo i feu-lo servir per una altra cosa. Acanareu l'arròs i repartiu-lo a la cassola.
6- Poseu-hi els tomàquets partits per la meitat, els cigrons i les patates i, al mig, la cabeça d'alls. Si hi ha carn també s'hi posa ara.
7- S'hi afegeix el brou bullint (una mica més del doble que d'arròs) i es posa al forn ben calent. Deixeu que es begui l'aigua (una mica més de 15 minuts) i gratineu un parell de minuts.
RECEPTA CEDIDA PER MERITXELL SABATÉ I ESPAI CUINA'M.
Afegeix un comentari