• 2 pebrots vermells
• 1 albergínia
• 2 cebes mitjanes
• 15 ml d’oli
• Sal
• 8 seitons frescos
• 500 ml d’aigua
• 100 ml de vinagre de vi blanc
• 1 cc de sal fina
• Un pessic de pebre blanc mòlt
• 1 gra d’all
• 1 branca de julivert
• 200 ml d’oli d’oliva verge
• Escalivada
• Seitons amb vinagre
• 80 ml d’oli d’oliva verge
• 10 ml de vinagre de xerès
• Sal
• Pebre blanc mòlt
• 10 g de germinats d’alfals
• 4 brots de cibulet
• Oli d’oliva extra verge
Primer, prepararem l’escalivada. Pinteu amb oli els pebrots i l’albergínia, saleu-los i poseu-los en una plata de forn protegida amb paper d’alumini. Emboliqueu les cebes amb paper d’alumini i col·loqueu-les a la mateixa plata. Deixeu-ho al forn, a 220ºC, i gireu els aliments quan la pell comenci a estar torrada. Retireu-los del forn per ordre de cocció: primer els pebrots, uns minuts més tard l’albergínia i per últim, la ceba, que tarda molt més temps a coure’s.
La cocció es pot fer utilitzant només el forn, o es pot fer començant-la al foc i acabant-la al forn, si és que volem obtenir una mica de gust a fumat.
Retireu les pells dels tres aliments i escorreu-los bé.
El segon pas serà preparar els seitons en vinagre. Traieu les vísceres i els caps dels seitons, renteu-los, assequeu-los i poseu-los en una recipient amb aigua i sal. Deixeu-los reposar com a mínim 2 hores, i a continuació retireu-los l’aigua i afegiu-hi el vinagre, el pebre blanc mòlt, l’all laminat i les fulles del julivert. Deixeu-ho a la nevera durant 12 hores i passat aquest temps, retireu el líquid i poseu-hi oli fins que estiguin tots coberts.
El tercer i últim pas serà emplatar-ho. Talleu els pebrots, l’albergínia i la ceba a daus regulars, condimenteu-los amb oli, vinagre, sal i pebre.
Poseu l’escalivada dins d’un motlle i premseu-la una mica. Al damunt de l’escalivada col·loqueu-hi els filets de seitó, els germinats i el cibulet.
Finalment, poseu una mica oli d’oliva extra verge al damunt del plat i sal Maldon per sobre dels seitons.
RECEPTA CEDIDA PEL GREMI DE MAJORISTES DEL MERCAT DEL PEIX DE MERCABARNA
Afegeix un comentari