• Una oca de 1,5 kg trossejada
• 8 peres de carn dura pelades (800 g)
• 1 ceba mitjana trossejada (150 g)
• 2 tomàquets trossejats (250 g)
• 100 g de mantega de porc
• 750 ml / 7,5 dl (3/4 de l) d'aigua calenta
• Sal
Per a la picada
• 50 g d'ametlles
• 2 grans d'all pelats
• 1 galeta maria
Assaonarem amb una mica de sal els trossos d'oca. Fondrem la mantega de porc en una cassola al foc i, quan comenci a escalfar-se, posarem la carn i l'anirem daurant. El traurem i reservarem.
En aquest mateix greix, hi sofregirem la ceba i quan comenci a daurar-se agregarem el tomàquet. Mantindrem a foc mig uns moments i afegirem els trossos d'oca reservats. Afegirem l'aigua calenta i ho courem tapat a foc mig 30-45 minuts (el temps exacte dependrà de com de tendra sigui la carn).
Incorporarem les peres i seguirem coent a foc lent 15 minuts més. Mentrestant, picarem en el morter els alls, les ametlles i la galeta fins que quedin com una pasta fina. Traurem un cullerot del brou que està coent, el posarem al morter i batrem la picada. Ho agregarem tot a la cassola.
Provarem el punt de sal i rectificarem si cal. Deixeu-ho coure uns minuts més i servirem posant al centre d'una font dels trossos d'oca amb les peres al voltant i la salsa per sobre.
Afegeix un comentari