Per a la massa:
• 250 g de farina
• 50 g de sucre
• 100 g de mantega
• 2 rovells d'ou
• Una mica de sal
Per al farcit:
• Suc de 3 taronges
• 50 g de mantega fosa
• 200 g de sucre
• 5 ous batuts
Per a l'almívar:
• 50 g de sucre
• 1 cullerada sopera d'aigua
• 1 cullerada sopera de suc de taronja
Per a la decoració:
• 1 taronja
• 50 g de sucre
• 250 ml / 2,5 dl (1/4 l) d'aigua
Prepararem la massa barrejant la farina amb la mantega esmicolada; afegirem els rovells, el sucre i la sal. Pastarem bé tots aquests ingredients fins que obtinguem una pasta lleugera i emmotllable.
Untarem amb mantega un motlle de base desmuntable de 25-30 cm de diàmetre i folrar-lo amb la massa.
Precalentaremos el forn a 180 º C durant 10 minuts.
Prepararem el farcit barrejant el suc de taronja amb el sucre, la mantega fosa i els ous batuts.
Courem al bany Maria perquè espesseixi, remenant contínuament amb una cullera de fusta. Abocar aquesta crema en el motlle folrat amb la massa.
Courem el pastís al forn durant 20 minuts. Traurem i deixarem refredar.
Rentarem la taronja reservada per a l'adorn i la tallarem, sense pelar, a rodanxes molt fines. Les posarem en un cassó amb l'aigua i el sucre i les courem fins que estiguin tendres però no desfetes (15 minuts aproximadament). Després les traurem i les deixarem escórrer.
Prepararem l'almívar amb el suc de taronja, aigua i sucre, ho courem 5 minuts. Col·locarem les rodanxes de taronja sobre el pastís i ho ruixarem per sobre amb l'almívar.
Afegeix un comentari