Pels tomàquets:
• 1 Kg. de tomàquets de pera. Convé que sigui un tomàquet carnós i dolç.
• Totes les herbes que trobeu
• Uns grans d'all
• Sal, sucre, oli d'oliva verge, vinagre balsàmic
• Una base de pasta sablée (feta a casa o comprada)
Pel pesto:
• 1 manat d'alfàbrega
• 50 g. de Parmesà ratllat
• 50 g. de pinyons
• 1 gra d'all
• Oli d'oliva, sal, pebre i suc de llimona
Pel pa:
• 500 g. de farina
• 25 g. de llevat fresc
• 250 g. d'aigua
• 1 bon raig d'oli, sal
Partiu els tomàquets per la meitat i poseu-los a rostir al forn ben amanits amb la sal i el sucre, els alls esclafats, totes les herbes i oli i vinagre balsàmic.
Deixeu-los al forn a 150º fins que quedin pansits.
Tritureu els ingredients pel pesto tots junts. Si escaldeu les fulles abans de triturar-les us quedarà d'un verd més bonic.
Prepareu una massa amb la farina i la sal barrejats fent forma de volcà i afegiu-hi el llevat dissolt en aigua tèbia i l'oli. Estireu-la, pinteu-la amb el pesto, cargoleu com si féssiu un braç de gitano estret, talleu-ne trossos d'uns 5 cm. i poseu-los en un motllo de pastís rodó deixant una mica d'espai entre ells. Deixeu que la pasta s'infli fins a doblar el volum i enforneu a 200 ºC fins que agafi color.
RECEPTA CEDIDA PER L'ESPAI CUINA'M DEL MERCAT DE LA VALL D'HEBRON
Afegeix un comentari