Dreceres de barcelona.cat

  • ajuntament.barcelona.cat
  • meet.barcelona.cat
  • Info Barcelona
  • Guia BCN
  • Tràmits
  • Plànol BCN
  • Canals de comunicació
  • Com s'hi va

Canviar idioma

  • Català
  • www.barcelona.cat
  • Català
  • Logo Ajuntament de Barcelona
  • www.barcelona.cat
  • Ajuntament de Barcelona

Dreceres de barcelona.cat

  • ajuntament.barcelona.cat
  • meet.barcelona.cat
  • Info Barcelona
  • Guia BCN
  • Tràmits
  • Plànol BCN
  • Canals de comunicació
  • Com s'hi va

Canviar idioma

  • Català
Vés al contingut
Inici
  • Inici
  • Actualitat
  • Cuina de mercat
  • Agenda

Formulari de cerca

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Vimeo
  • Pintrest
  • Youtube
  • rss

Vieires amb cremós de bolets i salsa de xerès

Actiu 30 març, 2015 Per Redacció Mercats BCN
Ingredients
per a 4 persones

• 20 g de mantega
• 1 escalunya
• 150 ml de vi de xerès
• 10 g de farina
• 300 ml d’aigua
• Sal

• 30 g de mantega
• 10 ml + 20 ml d’oli d’oliva
• 1 escalunya
• 30 g de farina
• 300 ml de nata
• 200 g de bolets mini
• Sal

• Cremós de bolets
• Salsa de xerès
• 12 u de vieires
• Oli d’oliva
• Sal
• Pebre blanc mòlt
• 4 làmines de pasta de caneló o lasanya
• 1 branca de julivert

Elaboració: 

En primer lloc prepareu la salsa de xerès. Escalfeu la mantega, afegiu-hi l’escalunya picada i deixeu-la al foc fins que agafi color. Quan comenci a estar daurada, agregueu-hi el vi i deixeu-lo reduir a la meitat. Després, afegiu-hi la farina i deixeu que aquesta es cogui durant un minut, i finalment poseu-hi l’aigua, deixeu-ho coure durant uns minuts. Rectifiqueu-ho de sal i coleu.

A continuació, prepareu el cremós de bolets. Escalfeu la mantega juntament amb 10 ml d’oli d’oliva, afegiu-hi l’escalunya picada i deixeu-la coure fins que agafi color. Afegiu-hi la farina, deixeu-la coure durant un minut i agregueu-hi la nata. Deixeu que la nata es cogui durant uns minuts, rectifiqueu de sal i coleu. A part, escalfeu la resta d’oli i saltegeu els bolets nets. Els heu de cuinar i després afegir-los a la crema que heu fet abans.

Seguidament feu coure la pasta en aigua salada, escorreu-la i refresqueu-la en aigua freda. Després, talleu la pasta en forma de discos i col·loqueu-la en un plat sobre una mica de cremós de bolets. Poseu la resta de cremós de bolets sobre la pasta.

Per acabar, escalfeu la salsa de xerès i afegiu-hi el julivert picat. Pinteu les vieires amb oli i passeu-les per la paella. Salpebreu-les i col·loqueu-les al plat, al damunt del cremós de bolets, i salsegeu amb la salsa de xerès.

RECEPTA CEDIDA PEL GREMI DE MAJORISTES DEL MERCAT DEL PEIX DE MERCABARNA

Afegeix un comentari

Més informació sobre els formats de text

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per identificar que sou una persona i no una màquina.
Imatge CAPTCHA
Introduïu els caràcters que es mostren a la imatge.

Filtre Cuina de mercat

  • arròs i cereals
  • aviram
  • begudes
  • bolets
  • carn
  • dolços
  • fruita
  • làctics
  • llegum
  • marisc
  • ous
  • pasta
  • peix
  • verdures

Dificultat

  • elaborada
  • fàcil

Divisió de la carta

  • aperitiu
  • còctels
  • postres
  • primer plat
  • salses
  • segon plat
Tuits de @MercatsBCN

Institut Municipal de Mercats de Barcelona

Carrer Gran de Sant Andreu, 200. / 93 413 28 90

Aquesta web està sota la llicència Reconeixement-NoComercial-Com-partirIgual 3.0 Espanya.