700 gr de morro de bacallà
2 ous Farina per fregir
1/2 kg de poma Golden
200 gr de sucre
50 gr de mantega
Per l’allioli de safrà:
1 ou ½ dent d’all
5 brins de safrà
100 cc d'oli de girasol
50 cc d'oli d'oliva verge extra Sal
Per a la guarnició del puré de poma:
Pelem les pomes i les posem a coure amb la mantega i el sucre. Quan estiguin toves, afegim una mica de sal i ho triturem amb el túrmix. Reservem.
Per fer l’allioli:
En un recipient allargat posem l’ou, l’all i els brins de safrà. Hi posem el túrmix i afegim els olis fins on acaba la forma corba de la batedora. Comencem a barrejar de forma lenta, afegint la resta de l’oli a poc a poc fins que emulsioni. Ho salem i ho reservem a la nevera.
Per cuinar el bacallà:
Mentre escalfem oli en una paella, tallem el bacallans en 4 trossos iguals. Passem els talls per ou i després per farina, els fregim a la pella, i els deixem escórrer en un paper absorbent. En una placa per a forn posem els bacallans i damunt de cadascun, una cullerada d’allioli de safrà, i ho posem al forn a gratinar.
A l’hora d’emplatar, posem primer el puré de pomes i damunt el bacallà gratinat.
Recepta de la xef Guada Reig, de la barra de degustació Perelló 1898 del Mercat del Ninot
Afegeix un comentari