Per a la salsa pesto:
50 g de fulles fresques d’alfàbrega
15 g de fulles fresques de julivert
1 gra d’all pelat
30 g de formatge parmesà
Sal
80 ml d’oli d’oliva
Per al bloc de macarrons:
400 g de macarrons llargs
10 ml d’oli d’oliva
Sal
Per emplatar:
Bloc de macarrons
Salsa pesto
400 g de xipirons nets
50 ml d’oli d’oliva
60 g de formatge parmesà
40 g de pebrot vermell
Per començar, prepararem la salsa pesto: farem bullir aigua en una cassola i hi afegirem les fulles d’alfàbrega i les fulles de julivert (sense tronc). Les deixarem bullir durant 5 segons, les retirarem i les refredarem en aigua i gel. Quan siguin fredes, les assecarem i les posarem al túrmix, juntament amb el formatge parmesà, l’all, l’oli i la sal. Les triturarem i les reservarem.
En cas que vulguem conservar el pesto, el taparem amb paper film i amb paper d’alumini. L’absència de llum i el fet que la salsa no tingui contacte amb l’oxigen ens ajudaran a conservar el seu color verd.
A continuació, prepararem el bloc de macarrons. Escalfarem aigua amb sal i oli, i farem bullir i coure els macarrons. Una vegada cuits, els escorrerem i mentre encara són calents els col·locarem dins de quatre motlles, tot posant una capa de pesto entre cada capa de macarrons. Ho premsarem i ho reservarem en fred perquè compacti.
Per acabar, escalfarem el bloc de macarrons al forn o al microones. Saltarem els xipirons nets, els posarem sal i una mica de pesto, i emplatarem el bloc de macarrons acompanyant-lo dels xipirons saltats, uns quants encenalls de parmesà i unes tires de pebrot vermell.
RECEPTA CEDIDA PEL GREMI DE MAJORISTES DEL MERCAT DEL PEIX DE MERCABARNA
Afegeix un comentari