- 300 g de rap
- 12 làmines de bacó tallat ben fi
- 20 mongetes tendres perona
- 20 tirabecs
- oli d’oliva verge extra sal
Per a la salsa:
- 4 patates violeta
- 50 g de mantega
- sal
1. Talleu les mongetes tendres a rombes. Per fer-ho, simplement les heu de tallar al biaix. Si no ho veieu clar, millor que aquest pas el faci un adult.
2. Traieu el fil lateral dels tirabecs: trenqueu-los pel peduncle, estireu i el fil sortirà amb el peduncle.
3. Demaneu ajuda a un adult per posar aigua a bullir en una olla. Escaldeu-hi les mongetes tendres, 2 min. Refresqueu-les immediatament perquè no perdin el color verd.
4. Escaldeu els tirabecs 3 min i refresqueu-los.
5. Aprofiteu l’aigua i bulliu-hi les patates violeta, ben netes i sense pelar, uns 10 min o fins que, en punxar-les, no ofereixen resistència. També les heu de refrescar de seguida perquè no perdin color.
6. Amb l’ajut d’un adult, tritureu-les, tallades i sense pelar, amb 100 ml de l’aigua de la cocció i la mantega fosa. Salpebreu-ho. Ha de quedar un puré fi. Si no us queda així, afegiu-hi una mica més d’aigua. Reserveu-ho.
7. Talleu el rap a dauets no gaire grossos. Talleu el bacó per la meitat.
8. Emboliqueu cada dau de rap amb un tros de bacó.
9. Punxeu a les broquetes: un tros de rap, una mongeta tendra, un tirabec, un tros de rap, una mongeta, un tirabec... Així, fins arribar a tres o quatre trossos de rap per broqueta.
10. En una paella gran, on càpiguen les broquetes senceres, poseu un raig d’oli a foc mitjà. Coeu-hi les broquetes, un parell de minuts per cada costat, fins que estiguin ben fetes.
11. Serviu les broquetes acompanyades de la salsa de patates violeta.
El consell
Si no trobeu tirabecs, podeu substituir-los per mongeta tendra. Per ser encara més pràctics, podeu coure les mongetes tendres al microones. Un cop tallades, coeu-les 1 min a màxima potència, tapades.
Recepta cedida per la xef Ada Parellada
Afegeix un comentari