700 g de calamars
3 cebes
250 ml de brou de peix
200 ml d’oli d’oliva
2 grans d’all
100 ml de vi blanc
1 manat d’herbes aromàtiques
sal
Netegem els calamars. Els salem i els tallem a anelles.
Sofregim en una cassola amb la meitat de l’oli els calamars. Un cop rossos els reservem. No patiu si veieu que deixen anar molta aigua. Tingueu paciència i veureu que es va evaporant! I acabaran rossos i no bullits!
Pelem i tallem en juliana (tires fines) les cebes. Laminem els alls. Afegim una mica més d’oli a la cassola i sofregim les cebes a foc mitjà. Quan siguin gairebé rosses hi incorporem els alls laminats. Un cop daurats escorrem d’oli. Paciència, la ceba necessita temps si la volem ben confitada i melosa.
Afegim a la cassola el manat d’herbes i de nou els calamars. Hi aboquem el vi blanc i el deixem reduir.
Ho mullem amb el brou de peix i ho tastem de sal. Ho deixem coure entre 30 a 35 minuts i ja ho podem servir!
Per acompanyar jo vaig optar per un arròs blanc perquè em servís de plat únic, però una bona barra de pa també és un gran aliat per sucar la salsa!
Afegeix un comentari