450g de farina de força
65g de sucre
65g de mantega
3 ous
40g de llevat premsat
8g de sal
½ pell de llimona ratllada
1 pessic de matafaluga en pols
80g d’ aigua
Fruites confitades, pinyons, crema pastissera, sucre
En un bol, posem tots els ingredients secs, excepte la mantega i la matafaluga. Fem un forat al mig i hi posem l’aigua i els ous. Amassem una bona estona fins que ens quedi una massa homogènia i elàstica.
Afegim la mantega i la matafaluga, i amassem el just perquè s’integri.
Formem una bola amb la massa, la posem dins d’un bol i la deixem fermentar ben tapada fins que gairebé dobli el volum.
Dividim la massa en porcions d’uns 200g. Formem boles i les estirem amb l’ajuda d’un corró i la taula untada amb una mica d’oli. Deixem fermentar un segon cop.
Pintem la coca amb ou batut i la decorem al gust amb fruita confitada, crema pastissera, sucre i pinyons. La courem a 180º fins que estigui daurada.
Recepta cedida per l'Espai Cuina'm del Mercat de la Vall d'Hebrón
Afegeix un comentari