- 150 g d'avellanes torrades
- 150 g de xocolata negra (mínim 50% de cacau)
- Una mica de sal
- Unes gotes d'essència de vainilla o mitja beina de vainilla fresca raspada
- 1 cullerada d'oli vegetal suau (gira-sol, oliva o avellana)
Triturar les avellanes torrades i pelades, juntament amb la sal, amb l’ajut d’una batedora (a intervals de 30 segons perquè no es sobreescalfi). Quan les avellanes siguin una pols gruixuda, s'afegeix la cullerada d'oli per ajudar a que la consistència sigui més greixosa i homogènia. Seguir triturant fins aconseguir una pasta lleugerament oliosa i el més fina possible.
Fondre la xocolata i abocar-la dins del triturador, afegir la vainilla i triturar de nou fins que la crema es barregi per igual.
La pasta estarà tova per efecte de la calor de l'aparell. Guardar-la en un pot amb tapa i deixar que endureixi breument dins de la nevera o que reposi diverses hores a temperatura ambient.
Dura fins a dues setmanes.
RECEPTA CEDIDA PER L'ESPAI DE CUINA DEL MERCAT DE LA GUINEUETA DINS EL TALLER 'D' ENTREPANS SALUDABLES'
Afegeix un comentari