Per als creps
• 2 ous
• 300 ml de llet
• 100 g de farina
Per al farciment
• 2 cullerades d'oli d'oliva
• 3 carbassons mitjans ratllats
• 2 grans d'all picats
• 25 g de mantega
• 25 g de farina
• 300 ml de llet escalfada amb ½ ceba, una fulla de llorer i nou moscada mòlta
• 2 cullerades d'orenga
• 200 g de formatge ricotta
• 50 g de formatge parmesà
• 300 ml de brou de verdures
• 1 cullerada de mantega per untar la safata
Per preparar les creps, batrem la llet amb els ous amb la batedora durant 30 segons, incorporarem la farina i seguirem batent fins a un minut o fins que la barreja quedi suau i espessa. La deixarem reposar 30 minuts.
Escalfarem una mica de mantega o un rajolí d'oli en una paella i fregirem dues cullerades de la barreja durant 1 minut per cada costat per fer un crep. Repetirem fins a obtenir 8 creps mitjans o 12 petits. Els reservarem.
Per preparar el farcit, escalfarem l'oli en una paella i saltejarem els carbassons amb l'all a foc mitjà, remenant bé fins que els carbassons quedin daurats.
Eliminarem l'excés d'oli amb paper de cuina.
Prepararem una beixamel: escalfarem la mantega en un cassó, afegirem la farina i remenarem durant 1 minut. Abocarem almenys una tercera part de la llet calenta, remenarem bé fins que la barreja quedi suau i després incorporarem la resta de la llet sense deixar de remenar fins que la salsa quedi suau. La portarem a ebullició i la deixarem coure 2 o 3 minuts. Assaonarem al gust.
Incorporarem els carbassons i el formatge ricotta a la salsa amb la meitat del parmesà. Rectificarem de sal i pebre.
Omplirem els creps amb una cullerada i, un cop farcits, els disposarem en una capa sobre una safata de forn greixada.
Hi abocarem a sobre el brou i el parmesà restant.
Posarem els creps al forn 12 o 15 minuts, a 190ºC. Els servirem calents.
Afegeix un comentari