- 400 g de cigrons cuits
- 2 ous
- 4 anxoves
- 1 botifarra d’ou o botifarra blanca
- 2 tomàquets
- 2 llesques de pa
- julivert
Per a la vinagreta:
- 2 pebrots del piquillo
- oli d’oliva verge extra
- sal
1. Per a la vinagreta: tritureu els pebrots amb l’oli d’oliva i afegiu-hi una mica de sal. Per fer-ho, si no sabeu fer anar el túrmix, demaneu ajuda a un adult. Un cop triturat, reserveu-ho.
2. Talleu el pa a dauets i torreu-los. Els podeu torrar al forn o en una paella. Reserveu-los.
3. Poseu els ous coberts amb aigua en una cassoleta i bulliu-los, a foc mitjà, 10 min, a partir del moment que trenca el bull. Refresqueu-los immediatament i peleu-los. Talleu-los a llunes.
4. Talleu la botifarra a dauets i les anxoves, a bocinets.
5. Barregeu tots els ingredients menys els ous i el pa. Amaniu-los amb la vinagreta de pebrots del piquillo i ho acabeu amb l’ou, els daus de pa i una mica de julivert.
El consell
En comptes de preparar l’empedrat amb cigrons, podeu fer-ho amb mongetes. També podeu canviar la botifarra per altres ingredients, com, per exemple, una mica de tonyina. Aquest és un plat ideal per preparar un dia que penseu passar el matí a la piscina o a la platja. Deixeu l’empedrat a la nevera i serviu-lo ben fresquet. Els llegums són saníssims! N’hauríeu de menjar, com a mínim, dos cops per setmana.
Recepta cedida per la xef Ada Parellada
Afegeix un comentari