• 4 fulles grosses de col
• 1 pastanaga
• 1 porro
• 2 tomàquets madurs
• 4 talls de pernil salat
• 50 gr de carn trinxada de vedella
• 150 g de formatge gruyère ratllat
• ½ vas de vi blanc i ½ de brou de carn
• Oli, sal i pebre
Triarem les quatre millors fulles grosses de la col i les escaldarem durant 10 minuts en aigua bullent. Després les passarem per aigua freda i les deixarem eixugar sobre els fogons, en un drap de cuina.
En una paella amb una mica d'oli, saltarem la pastanaga i el porro tallats ben petits, ratllarem els dos tomàquets i n'afegirem un parell de cullerades a la paella. Ho remenarem bé i, uns minuts més tard, hi afegirem la carn trinxada de vedella i salpebrarem.
Deixarem que la carn agafi una mica de color i hi afegirem el got de vi blanc. Anirem remenant uns 10 minuts i ho retirarem del foc. A la mateixa paella, abocarem la resta del tomàquet i el fregirem. Hi afegirem el mig vas de brou de carn i en farem una salsa no gaire líquida que rectificarem de sal i pebre.
Cobrirem les fulles de col amb un tall de pernil salat i, a sobre, hi afegirem una cullerada de la preparació de carn i verdures. Farem els rotllets, ficant primer els costats perquè no se'n surti el farcit, els enfarinarem i els fregirem amb oli ben calent.
Un cop dauradets, els treurem del foc amb compte i els posarem en una plata que pugui anar al forn. Hi abocarem la salsa de tomàquet per sobre, una mica de formatge ratllat i ho gratinarem a foc ben fort durant 10 minuts.
Afegeix un comentari