- 1 kg de cireres ben madures
- 2 tomàquets madurs
- 100 ml d’oli d’oliva verge extra
- 500 ml d’aigua
- sal
- 2 llesques de pa
1. Espinyoleu les cireres. Si no teniu un estri especial per fer-ho o no us atreviu a espinyolar-les amb el ganivet, demaneu ajuda a un adult.
2. Un cop espinyolades, poseu-les en un vas de batedora, amb els tomàquets i l’aigua.
3. Tritureu-ho tot bé, mentre hi aneu posant oli d’oliva. Heu d’abocar l’oli molt a poc a poc, perquè es vagi emulsionant. Si cal, demaneu ajuda a un adult perquè faci anar el túrmix o perquè vagi afegint oli a la barreja. Poseu-hi també una mica de sal.
4. Talleu les llesques de pa a daus. Demaneu ajuda a un adult per torrar els dauets al forn o per passar-los per una paella.
5. Ja només us queda servir el gaspatxo, acompanyat del pa torrat. El consell: Hi ha un estri especial, molt fàcil de fer servir, que va la mar de bé per espinyolar les cireres. Si a casa us agrada molt aquesta fruita, val la pena comprar-ne un. Us facilitarà molt la feina a l’hora de preparar receptes amb cireres. I, als més petits, els ajudarà a menjar cireres sense por d’ennuegar-se.
Recepta cedida per la xef Ada Parellada
Afegeix un comentari