Per a l’hummus:
- 1/2kg carbassa
- 1 c.s tahine
- 1c.s oli verge
- ½ llimona
- sal i pebre
- 1 c.p comí en pols
Per als crackers:
- 100gr gra de fajol
- 200ml aigua
Per a l’hummus
- Pelem i tallem la carbassa a mitges llunes fines.
- La situem en una safata que pugui anar al forn amb sal i pebre.
- Cuinem a 180ºC uns 30 minuts, fins que estigui tova i hagi agafat color.
- Posem la carbassa en un recipient en el que la puguem triturar amb la resta dels ingredients.
- Triturem i rectifiquem de sabor.
Per als crackers:
- Posem el gra de fajol i l’aigua en un recipient alt i estret, uns 30’, suficient perquè el gra s’estovi una mica.
- Triturem i en fem creps en una paella calenta amb una mica d’oli.
- Tallem les creps a triangles i els situem en una safata de forn amb un paper sulfuritzat.
- Fornegem a 170ºC uns 15 minuts, fins que estiguin cruixents.
*Ja podem dipejar el nostre hummus de carbassa amb els crackers saludables!
RECEPTA CEDIDA PER L'AULA GASTRONÒMICA DEL MERCAT DEL NINOT
Afegeix un comentari