120 g de maionesa
60 g de Ketchup
30 ml de suc de taronja
5 ml de sala Perrins
8 g de mostassa de Dijon
Whisky o brandy (una raig)
Sal d’api
24 llagostins sencers o cues
1 pinya petita
¼ d’enciam fulla de roure
¼ d’enciam lollo rosso
¼ d’enciam lollo verd
8 maduixots
8 tomàquets cherry
1 fulla de llorer
30 g de sal grossa
Per preparar la salsa de còctel barrejarem la maionesa, el Ketchup, el suc de taronja, la salsa Perrins, la mostassa, el whisky i la sal d’api. Ho mesclarem tot bé, rectificarem la textura i la sal, reservarem.
Després, farem bullir aigua amb la sal grossa i la fulla de llorer, hi afegirem els llagostins pelats i sense l’intestí, i els deixarem coure entre 2 i 3 minuts. A continuació, els refredarem amb aigua i gel, els retirarem i els assecarem.
També podem bullir els llagostins sencers i després pelar-los.
Pelarem la pinya, farem talls d’uns 4 o 5 centímetres i traurem el cor. Seguidament, començarem a emplatar col·locant la pinya a la base de l’amanida. Al damunt, hi posarem els llagostins amb la cua ficada dins de la pinya, i al voltant la barreja d’enciams. Ho acompanyarem amb els maduixots i els tomàquets cherry tallats per la meitat. Regarem amb la salsa de còctel que ja tindrem preparada.
RECEPTA CEDIDA PEL GREMI DE MAJORISTES DEL MERCAT DEL PEIX DE MERCABARNA
Afegeix un comentari