• 1 corball fresc d’1,5 kg
• 1 kg de carxofes
• 4 grills d’all sec
• 1 mandarina
• 1 taronja
• 12 raves
• Sal
• Pebre blanc
• Oli d’oliva
• Porradell
Netejar el corball i filetejar fent dos lloms en talls d’uns 180 gr.
Marcar la pell en una paella molt roenta i coure al vapor. Salpebrar.
Netejar carxofes i alls tendres. Deixar només la part més tendra. Tallar a quarts les carxofes i confitar amb els alls aixafats, l’oli d’oliva i les pells de mandarina i taronja. El confitat no superarà els 75º de temperatura. Quan les carxofes estiguin quasi fetes, afegir els raves. Fer un llit amb les verdures confitades. Al damunt, posar el llom. Decorar amb pell de cítrics i porradell picat.
La cuina al vapor té l’avantatge que conserva el gust del menjar. Els aliments no es bullen, sinó que es couen amb el propi baf i conserven nutrients i sabor.
RECEPTA CEDIDA PEL GREMI DE MAJORISTES DEL MERCAT DEL PEIX DE MERCABARNA
Afegeix un comentari