20 g de mantega
100 g d’escalunya
12 ml d’amaretto
30 g d’ametlla en pols
300 ml de nata líquida
50 g de formatge emmental
30 g d’ametlla laminada
Sal
4 lloms de salmó de 180 g
16 talls de formatge emmental
8 talls de pernil fumat
Sal i pebre en pols
40 ml d’oli d’oliva verge
40 g de formatge emmental
20 g d’ametlla laminada
120 g de carbassó
120 g de pastanaga
Sal
Primer, farem la salsa d’ametlles. Ofegarem l’escalunya amb la mantega i afegirem l’amaretto i l’ametlla en pols. A continuació, afegirem la nata i el formatge i ho deixarem coure 5 minuts. Passat aquest temps, ho colarem i ho tornarem a posar al foc fins que bulli, i seguidament agregarem l’ametlla tallada a làmines i rectificarem de sal i textura.
El següent pas és preparar els lloms de salmó. Els obrirem en forma de zeta i omplirem cadascun d’ells amb un sandvitx fet amb dues làmines de formatge i una de pernil. Una vegada farcits els lloms de salmó, els salpebrerem.
Per acabar, escalfarem oli en una paella i farem coure el salmó lentament, de manera que es cogui i es fongui el formatge. A part, tallarem la pastanaga i el carbassó i els courem amb aigua i sal.
Escalfem la salsa d’ametlles i afegirem les ametlles laminades. Emplatarem posant primer la salsa i, després, el salmó i la guarnició. Decorarem amb tires de formatge emmental.
RECEPTA CEDIDA PEL GREMI DE MAJORISTES DEL MERCAT DEL PEIX DE MERCABARNA
Afegeix un comentari