• 1/2 ceba picada
• 1 cullerada d’oli d’oliva extra verge
• 1 gra d’all picat
• 1 k de carn picada (85% magra)
• 2 ous
• 3/4 de taça de molla fresca de pa
• 1 culleradeta (opcional) d’orenga
• 2 cullerades de mostassa de Dijon
• Sal i pebre
• 2 cullerades de kètxup
Per a l’acabat en sandvitx
• 12 talls de bacon
• 4 xapates petites de 90 g
• 8 talls de Cheddar o formatge de fondre
• 8 cullerades de xútnei de tomàquet
Per al xútnei de tomàquet:
• 2 cullerades d’oli d’oliva extra verge
• 1 ceba daurada, tallada per la meitat i en rodelles molt fines
• 1 gra d’all picat molt fi
• 1 cullerada de sucre negre
• 1 culleradeta de curri en pols
• 1 cullerada sopera de vinagre de xerès
• 1 pot de 450 g de tomàquets sencers pelats
• 1 pessic d’orenga
• Sal i pebre
• Julivert fresc picat
Abans de començar, prepararem el xútnei de tomàquet tot escalfant oli d’oliva en una paella a foc mig. Hi afegirem la ceba i l’all picat i ho daurarem. Hi afegirem el sucre i el curri i ho cuinarem durant 5 minuts. Hi afegirem el vinagre i ho barrejarem tot bé.
Hi afegirem els tomàquets, l’orenga, la sal i el pebre, abaixarem el foc i ho cuinarem a foc baix durant 30 minuts. Ho treurem del foc ho passarem pel colador. Hi afegirem una mica de julivert picat per acabar.
Per al ‘Meatloaf’, preescalfarem el forn fins a 180°C. En una paella i a foc mitjà, fregirem la ceba fins que estigui daurada. Hi afegirem l’all, l’enrossirem durant 1-2 minuts sense que es cremi, el treurem y el deixarem refredar.
En un bol barrejarem la carn de vedella, els ous, la ceba, la molla de pa, l’orenga, la mostassa, la sal i el pebre. Posarem la barreja en un motlle rectangular i en cobrirem la superfície amb kètxup. Ho enfornarem durant 1 hora fins que la carn arribi a una temperatura interior d’uns 65 ºC. Ho treurem del forn i ho deixarem reposar una mica abans de tallar-lo a talls d’uns 25-30 cm.
En una paella i a foc mitjà, enrossirem el bacon i el deixarem escórrer sobre paper de cuina. Tallarem les xapates per la meitat i en una hi posarem un tros de ‘Meatloaf’ i un tall de formatge. L’altra meitat la sucarem amb el xútnei de tomàquet i la coronarem amb el bacon.
Enfornarem les meitats de xapata al forn preescalfat a 180 ºC i les treurem quan el formatge es fongui i el xútnei estigui atemperat. Només ens quedarà tallar les xapates per la meitat i servir.
RECEPTA CEDIDA PEL RESTAURANT STOP &MOS DELS ENCANTS BARCELONA
Afegeix un comentari