3 rovells d’ou
3 clares d’ou
130g sucre
80g farina
20g maizena
30g ametlla mòlta
PER L’ALMÍVAR
100g d'aigua
100g de sucre
PER DECORAR
150g d'ametlla laminada
PEL FARCIT
Crema de mantega
400 g d'aigua
500 g de sucre corrent
500 g de mantega estovada
Tamisem la farina amb la maizena i després barregem amb les ametlles mòltes.
Batem les gemmes amb 50g de sucre i la ratlladura de llimona fins que quedi blanc i reservem.
En un altre bol batem les clares i li anem afegint a poc a poc 80g de sucre.
Barregem amb molta suavitat les gemmes i les clares i li afegim a poc a poc en forma envolupant les farines.
Col·loquem la preparació en un motlle de 20cm amb mantega i enfarinat.
Cuinem al forn prèviament escalfat a 170º de 30 a 35 minuts.
Almívar
Posar en un cas el sucre i l'aigua i posar a bullir fins que redueixi una mica, quan estigui fred li podem afegir una mica de licor de taronges.
Crema de mantega
Preparem l'almívar que utilitzarem en la crema de mantega. Barregem en un cassó el sucre i l'aigua indicats, portem a ebullició i coem tres minuts. Deixem refredar per complet.
Posem la mantega a temperatura ambient i en un bol i la batem, amb varetes elèctriques o amb robot, fins que blanquegi.
Armat
Farem dos talls al pa de pessic, els pintarem amb l'almívar i li posarem la mantega confitada.
La posarem a la nevera 1 hora perquè es vagi refredant bé i ens sigui més fàcil decorar-la.
La retirem de la nevera.
Decoració
Revestim el pastís amb la crema de mantega, en forma parella, i enganxem al voltant les ametlles filetejades. Posem en una màniga pastissera, amb filtre rissat la resta de la crema de mantega i fem uns rínxols.
Decorem amb plomes i pollets.
Una altra forma és posar en tota la superfície ametlles i les plomes i pollets.
Una altra decoració per als fanàtics de la xocolata
Prepararem una ganache de xocolata amb la qual banyem el pastís i decorem amb fideus de xocolata, ous i plomes.
Ganache de xocolata
- 250g de xocolata negra tallat en trossos petits
- 250g de nata de muntar.
Posem en un cas la nata i la portem a punt de bulliment. La retirem del foc i li tirem la xocolata. Regirem suaument sense batre fins que la xocolata la dissolgui per complet i tinguem una líquid llis i brillant.
Deixem que baixa una mica la temperatura i abans que solidifiqui banyem el nostre pastís.
Deixem uns 10 minuts i li peguem els fideus de xocolata al voltant. i decorem a gust.
Afegeix un comentari