1,2 kg de musclos
200 cl vi blanc
2 escalunya
2 grans d ’all
50 cl d’oli d’oliva
3 branques farigola
200 g clara d’ou
1 manat de porradell
400 g d’oli d’oliva suau
suc de llimona
sal
400 g d’aigua freda
1 ou
300 g farina
Tallar l’escalunya i l’all en juliana, i sofregir en l’oli amb la farigola. Afegir el vi blanc i bullir 5 minuts. Afegir els musclos fins que s’obrin, uns 2-3 minuts. Reservem fins que es refredin. Escaldar el porradell en aigua salada durant 30’’. Refredar ràpidament en aigua amb gel. Llavors, l’assequem i tallem finament. En un got de batedora, posar les clares d’ou, una mica de sal, gotes de suc de llimona i un all picat. Batre i afegir l’oli en un fi raig fins que es vagi muntant. Afegir el porradell i rectificar. Per a la tempura, batem l’ou amb l’aigua. Afegir la farina sense batre massa. Passar el musclo per la massa i fregir en l’oli a 180oC.
Servir els musclos acompanyats amb la maonesa.
Recepta elaborades pel Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT- UB
En col·laboració amb Gremi de Peixeters de Catalunya i Marisc del Delta de l'Ebre
Afegeix un comentari