• 1 Kg de musclos
• 1 got de vi blanc
• 200 ml d’oli d’oliva verge
• ½ ceba dolça o de Figueres trossejada
• 12 grans de pebre
• 4 fulles de llorer
• 1 branca de farigola
• 2 grans d’all
• 1 cullerada de pebre vermell dolç de La Vera
• 100 ml de vinagre de Xerès
Rentem els musclos.
Posem una olla al foc amb el vi blanc i 2 fulles de llorer. Quan arrenqui el bull, hi afegim els musclos i ho tapem fins que s’obrin, uns 2 minuts. Colem el brou que s’ha fet i el reservem. Deixem refredar els musclos i traiem la carn de les closques. Reservem.
Per fer l’escabetx, posem un cassó, a foc lent, amb l’oli, el pebre en gra, la ceba trossejada, els grans d’all (amb pell) i el llorer. Ho deixem coure uns 5 minuts i ho retirem del foc. Llavors, hi afegim el pebre vermell i remenem per, immediatament, afegir el vinagre i una mica del brou que havíem colat.
Tornem aquesta mescla al foc 1 minut perquè arrenqui el bull i la colem (opcional)
Afegim els musclos al escabetx i deixem, de 6 a 12 hores, a la nevera perquè quedin ben marinats.
Servim a temperatura ambient en llaunetes o en platets amb escuradents.
RECEPTA DEL CICLE 'TU FAS FOOD' DEL MERCAT DE L'ESTRELLA
Afegeix un comentari