• 12 làmines de pasta de full
• 100 g de mantega sense sal, fosa
• Sucre, per empolvorar
• Canyella en pols
Pasta d'ametlla:
• 225 g d'ametlla mòlta
• 125 g de sucre glacé
• La ratlladura i el suc de ½ taronja
• 50 g de mantega, estovada
Per preparar la pasta, barrejarem l'ametlla mòlta amb el sucre glas, la ratlladura i el suc de taronja i la mantega. Cobrirem la barreja i la deixarem a la nevera durant 30 minuts, fins que estigui ferma.
Preescalfarem el forn a 180ºC. Escamparem sucre a la superfície de treball. Dividirem la pasta en 3 parts i formarem una "salsitxa" d'uns 50 cm cadascuna. Untarem 2 làmines de pasta de full amb mantega estovada i les col·locarem una al costat de l'altra, amb els costats més llargs sobreposats. Disposarem sobre dues làmines untades.
Col·locarem una "salsitxa" de pasta d'ametlla al llarg d'un dels extrems de la pasta de full i l'embolicarem formant un rotllo. L'hi posarem mantega i ho doblegarem formant una espiral. La posarem en una placa de coure.
Prepararem altres dos rotllos i els adherirem a la primera espiral, unint els extrems amb una mica d'aigua. Ho courem al forn durant 20-30 minuts. La invertirem sobre una altra placa de coure i la courem al forn, fins que estigui cruixent i daurada per l'altre costat. Invertirem l'espiral sobre una font de servir i la deixarem refredar.
Un cop estigui freda, li escamparem el sucre i la decorarem amb diverses franges de canyella en pols.
Afegeix un comentari