- 8 ous
- 1 botifarra de perol
- sal
- pebre negre
- oli oliva verge extra
Per a les carxofes:
- 10-12 carxofes
- ½ manat de julivert fresc
- 1 llimona
- aigua
- 300 ml d’oli oliva verge extra
- sal
- pebre negre mòlt
1. Per a les carxofes: en un bol, poseu aigua, el julivert i la llimona espremuda.
2. Traieu la tija i l’excés de fulles de les carxofes i peleu-les (com si peléssiu una poma). Talleu les carxofes per la meitat i traieu-ne la pelussa interior. Poseu-les al bol amb aigua, llimona i julivert.
3. Talleu les carxofes a làmines no gaire fines. Reserveu-ho al bol.
4. Poseu una paella a foc mitjà, amb l’oli.
5. Escorreu bé les làmines de carxofa en un colador i poseu-les en paper absorbent. Fregiu-les a foc fort, fins que agafin un color daurat.
6. Traieu-les i poseu-les en paper de cuina, per extreure’n l’excés d’oli. Salpebreu-les i reserveu-les.
7. Retireu la paella i coleu l’oli.
8. A la mateixa paella, a foc fort, salteu la botifarra de perol, pelada i trossejada.
9. Bateu els ous lleugerament, amb una mica de sal i pebre negre, afegiu-hi les carxofes i la botifarra de perol, i remeneu-ho bé. Deixeu-ho reposar 5 min, perquè els gustos es barregin bé.
10. Poseu oli d’oliva en una paella, a foc mitjà-alt.
11. Aneu-hi posant la barreja amb l’ajuda d’un cullerot, per fer les truitetes individuals.
12. Deixeu que es formi la crosta a foc mitjà, 3-4 min. Qualleu-les només per una banda i retireu-les; repetiu l’operació amb la resta de les carxofes.
13. Serviu les truites de carxofa i botifarra immediatament.
Recepta cedida per Delicooks
Afegeix un comentari