• 3 tomàquets madurs
• 1 cabeça d’alls sencera
• 1 ceba
• 10 g d’avellanes torrades
• 1 nyora
• 20 ml de vinagre blanc
• 60 ml d’oli d’oliva
• 1 llesca de pa sec
• Sal
• 150 g de pastanaga
• 250 g de patata
• 150 g de carbassó
• Sal
• 1 culleradeta de cafè de pebre negre
• 500 ml d’oli d’oliva
• 1 gra d’all
• 1 branca de farigola fresca
• Salsa romesco
• Confitat d’hortalisses
• 12 filets de llenguado
• 12 llagostins
• Sal
• Pebre blanc mòlt
• 40 g de mantega
• 30 ml d’oli d’oliva
• 100 ml de vi blanc
Avui us proposem un plat que no pot ser més sa: turbants de llenguado amb llagostins.
El llenguado és un peix blanc amb molt poc greix, i els llagostins són rics en minerals com el ferro, el fòsfor i el iode.
Per començar, prepareu el romesco. Traieu el peduncle de la nyora i deixeu-la unes hores en remull. Escaliveu al forn els tomàquets, la ceba i la cabeça d’alls; feu-ho sobre una safata coberta amb paper d’alumini i aneu retirant els aliments a mesura que estiguin ben cuits. Primer es courà el tomàquet, a continuació l’all, i finalment la ceba. Una vegada estiguin freds, traieu-los la pell i poseu-los en un vas de túrmix. Amb l’ajuda d’una cullera traieu també la polpa de la nyora i poseu-la al vas de túrmix amb la resta d’ingredients a excepció de l’oli. Tritureu fins que sigui ben fi, agregueu-hi l’oli fins que emulsioni i, si cal, afegiu-hi una mica d’aigua per obtenir la textura que més us agradi. Rectifiqueu de sal i retireu a un altre recipient. No és necessari, però si voleu també podeu colar el romesco. Es tracta d’una salsa que es conserva bé i que podeu fer en gran quantitat per aprofitar-la en altres elaboracions.
A continuació, prepareu el confitat d’hortalisses. Peleu, talleu les hortalisses de manera estètica i saleu-les. Perfumeu l’oli amb la resta d’ingredients i afegiu-hi les hortalisses. Confiteu-les a 100ºC fins que estiguin tendres. El producte més dur és la patata i l’heu de fer servir com a referència.
Salpebreu els filets de llenguado i els llagostins pelats. Enrotlleu els llagostins amb els filets donant-los forma de turbant. Col·loqueu-los en una safata de forn untada amb una mica de mantega, agregueu-hi el vi blanc i deixeu-ho uns minuts al forn, a 160ºC.
Escalfeu les hortalisses, escorreu-ne l’oli i emplateu-les. Poseu les hortalisses i els turbants de llenguado i llagostins al damunt d’un llit de romesco.
Bon profit!
RECEPTA CEDIDA PEL GREMI DE MAJORISTES DEL MERCAT DEL PEIX DE MERCABARNA.
Afegeix un comentari