El raïm és una de les fruites més dolces que podem trobar en aquesta època de l’any, en els nostres Mercats. La dolçor es produeix pel seu contingut en hidrats de carboni senzill, és a dir, sucres. No obstant això, el seu consum és molt saludable, ja que les seves propietats es relacionen amb la prevenció de diverses malalties. Podem trobar raïm negre o blanc, i dependent del seu color... Seguir llegint
Ahir, 29 de setembre, es va celebrar el Dia Mundial del Cor, l’òrgan vital que ens dona vida. Per això és indispensable cuidar-lo a tots els nivells! Seguir una alimentació saludable és una manera important de disminuir el risc de patir malalties que més tard poden desencadenar problemes cardíacs.Hem parlat amb la dietista-nutricionista Júlia Farré per informar-nos més profundament sobre... Seguir llegint
L’alimentació és un factor rellevant per als esportistes i per les persones que mantenen un alt nivell d’activitat física. Aquestes persones tenen unes necessitats nutricionals específiques i els cal incloure a la seva dieta aliments que els proporcionin l’energia i els nutrients més adients que, a més de contribuir a mantenir una bona salut, siguin ... Seguir llegint
Per celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient, volem donar a conèixer les accions de sostenibilitat mediambiental que duen a terme els diferents mercats de la ciutat, que s’engloben dins dels tres grans eixos del Pla Estratègic de Mercats de Barcelona. Els mercats contribueixen a fomentar l’alimentació de proximitat, saludable i sostenible, treballant els aspectes mediambientals... Seguir llegint
Demà, 28 de maig, és el Dia Nacional de la Nutrició, i la FESNAD (Federació Espanyola de Societats de Nutrició i Alimentació) ho celebra anualment sota un lema. Aquest any és: “Pesca salut”. El Mercat de la Sagrada Família, com a espai de referència del producte fresc i de proximitat del barri, ha col·locat avui, 27 de maig, un plafó davant de les peixateries amb... Seguir llegint
Especialitzada en nutrició per la fertilitat, la salut hormonal de la dona i l’embaràs, la Sara Alcalà treballa al centre Júlia Farré com a dietista i nutricionista. Alcalà considera que, si bé la medicina convencional és molt útil, de vegades obvia la nutrició i l’estil de vida com a línies de tractament de la fertilitat i el cicle menstrual, especialment a escala clínica. Parlem amb... Seguir llegint
Amb motiu del Dia Universal dels Infants, que se celebra cada 20 de novembre, s’organitzen un conjunt d’activitats per promoure la protecció dels drets dels nens i les nenes i fer d’altaveu de les seves reivindicacions. N’és un exemple el Pregó dels Infants, en què cada any, coincidint amb les Festes de Santa Eulàlia, els alumnes de primària participen activament en la... Seguir llegint
Segons Green Peace, Espanya és el país europeu on més canyetes de plàstic s’utilitzen cada any: 13 milions en total, davant dels 36.500 milions que se’n gasten a tot el continent. Les canyetes presenten un problema particular, en tant que són plàstics d’un sol ús. A més, no acostumen a ser reciclables a causa dels químics que contenen, els quals també impedeixen que els bacteris... Seguir llegint
El proveïment d’aliments per als habitants sempre ha estat una preocupació per a les ciutats. Barcelona compta ara amb una àmplia xarxa de mercats municipals i, juntament amb Mercabarna, són claus en l’alimentació de la ciutat, però com hem arribat fins aquí? Aquesta és la qüestió central de l’exposició del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) titulada ‘Alimentar... Seguir llegint
Qui no s’ha trobat, en un moment o altre, amb una digestió pesada? Les digestions són un procés que el nostre cos fa a diari per absorbir l’energia dels aliments que mengem. Si tot va bé, ni ens n’adonem però quan hi ha algun problema o desregulació és quan apareixen malestars d’estómac, incomoditat, inflamació i, a vegades, algun dolor. En aquests casos, visitar... Seguir llegint