Així seran les noves places i eixos verds de l'Eixample

Grans espais dedicats al veïnat, amb zones d'estada, jocs infantils i mobiliari urbà, on el verd serà el protagonista. Així seran els nous eixos verds i places de l'Eixample, que van començar a urbanitzar-se durant el mes d'agost.

Els carrers de Consell de Cent, Rocafort, Comte Borrell i Girona canviaran completament el seu aspecte: els vehicles desapareixeran per donar pas a llocs plens de vida. A més, a la confluència de Consell de Cent amb Rocafort, Comte Borrell, Enric Granados i Girona sorgiran quatre grans noves places -d'uns 2.000 metres quadrats cada una- plenes d'arbres i nous espais ciutadans. Els projectes definitius es basen en els guanyadors dels concursos d'idees convocats l'any 2020 i segueixen el model d'eix verd que es va redactar l'any 2021.

 

Com seran els eixos verds?

  • S’elimina la divisió d’alçades entre vorera i calçada, i es crea una plataforma única per afavorir l'ús social del carrer.
  • Els vianants tenen la prioritat. Els cotxes només podran circular a 10 km/h.
  • Desapareix l'asfalt i s'emprarà panot i granit al llarg de tots els eixos.
  • Multipliquem el verd per 10. Passarem dels carrers actuals que dediquen l’1% de l’espai al verd, a carrers amb una mitjana del 14%.
  • Es plantaran 438 arbres nous. Els carrers tindran un subsol ric.
  • Gairebé 1.000 nous elements de mobiliari (bancs, cadires, taules, jocs infantils) i una nova il·luminació.
  • Aposta pel comerç de proximitat. Es permetrà la càrrega i descàrrega en horaris concrets.

 

Més informació:

Notícia: El futur ja és present a les places i els eixos verds de l’Eixample. 10-02-2022

Presentació completa dels projectes executius. 10-02-2022 (PDF)

Els nous eixos verds de l'Eixample

Eix verd de Consell de Cent

Entre el carrer de Vilamarí i el passeig de Sant Joan

 

El carrer del Consell de Cent es transformarà en un nou eix verd en el tram del carrer de Vilamarí al passeig de Sant Joan. 

Aquest nou carrer, dedicat al passeig, les relacions veïnals i al comerç de proximitat, es creuarà al llarg del seu recorregut amb els altres tres eixos verds que començaran obres el 2022.

A més, també es crearan noves places a les confluències amb els carrers de Rocafort, del Comte Borrell, d'Enric Granados i de Girona.

Eix verd de Girona

Entre la Gran Via de les Corts Catalanes i l'av. Diagonal

 

L'eix verd del carrer de Girona, a la Dreta de l'Eixample, transformarà aquest vial en un nou espai on el veïnat serà el protagonista.

Aquest any començaran les obres del tram entre la Gran Via i la Diagonal.

Eix verd de Rocafort

Entre la Gran Via de les Corts Catalanes i l'avinguda de Roma

 

El carrer de Rocafort, al barri de la Nova Esquerra de l'Eixample, es convertirà en un eix verd amb més arbres, més espais d'estada i jocs infantils.

El tram afectat que es transformarà en un eix verd és el comprès entre la gran via de les Corts Catalanes i l'avinguda de Roma.

Eix verd de Comte Borrell

Entre la Gran Via de les Corts Catalanes i l'avinguda de Roma

 

El carrer del Comte Borrell és el quart eix verd que s'iniciarà a l'Eixample aquest any, concretament el tram entre la Gran Via i l'avinguda de Roma.

Aquest eix verd donarà continuïtat a la reforma que es va fer del mateix carrer del Consell de Cent al barri de Sant Antoni, en el marc de la Superilla de Sant Antoni.

Les noves places de l'Eixample

Plaça de Consell de Cent amb Rocafort

 

La nova plaça que es crearà a la confluència entre el carrer del Consell de Cent i el carrer de Rocafort transformarà l'espai que ara ocupen els vehicles en una gran zona verda on els arbres i la vegetació seran els protagonistes.

La plaça també comptarà amb nous espais d'estada pensats per als veïns.

Plaça de Consell de Cent amb Comte Borrell

 

Entre els nous eixos verds de Consell de Cent i el carrer del Comte Borrell també es farà una gran plaça, amb una nova zona central plena d'arbres que convidaran al passeig i a l'estada.

A més, a tocar de la nova plaça, hi ha diversos centres educatius que també es veuran beneficiats d'aquest nou espai.

Plaça de Consell de Cent amb Enric Granados

 

La unió entre aquests dos carrers és, actualment, en part, una zona pacificada, ja que existeixen petites places al carrer d’Enric Granados.

L'objectiu d’aquesta reforma és completar la plaça sencera, i convertir el nou espai públic en una gran ampliació del jardí del Seminari Conciliar de Barcelona, situat justament en aquesta cantonada.

Plaça de Consell de Cent amb Girona

 

La nova plaça que s'arranjarà entre els carrers del Consell de Cent i de Girona estarà dedicada a les activitats socials i el joc infantil.

La reforma d'aquest espai també té en compte les necessitats de l'espai, ja que hi ha un accés al metro.